Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çağatay Akman kandırmacası

Magazin eklerinin köşe yazarları sürekli Çağatay Akman'dan bahsediyor. Bu genç şarkıcının 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısı YouTube'da tıklanma rekoru kırıyormuş.
Şarkıyı dinledim...
'Sabah gecenin üstünden/ Üstüne düştüm üstünden/ Üstüne üstlük küskünler/ Geceye küskünler' diye Serdar Ortaç vari tekerleme sözler öne çıkıyor. Arada 'Fakirin paradan haberi yok ama zenginin meyvesini koy votkasına' gibi mesajlar da verilmiş. Meyve ve votka!
Söz yazarının zenginlik kriteri bayağı düşük. Şarkının asıl numarası akılda kalan melodisi ama o da Anna RF'ın 'Jump' şarkısından araklanmış gibi duruyor. O müthiş melodinin üzerine 23 Nisan şiiri bile yazsanız dinlenir.
Acaba Çağatay bu melodiyi kullanmak için telif ödedi mi? Hadi ödedi diyelim haberlerde, köşe yazılarında bundan neden bahsedilmiyor?
'Jump' güzel bir şarkı. 30 Kasım 2012'de YouTube'a konulan klibi, 1 milyon 135 bin kez izlenmiş. Bizim Çağatay'ın klibi ise 12 Aralık 2016'da YouTube'a konulmuş ve 71 milyon 186 bin kez izlenmiş. Hem de Çağatay daha ilk single'ında ve ilk klibinde bu rakama ulaşıyor.
Madonna'nın, Beyonce'nin şarkıları bu kadar tık almıyor, alsa da aradan aylar geçmesi gerekiyor.
Galiba Çağatay doğru adrese gitmiş; YouTube'da tık manipülasyonu sosyal medya ajanslarından birini bulmuş. 'Jump'ın melodisini araklayıp YouTube'da sahte tık alıp bir de üzerine şarkıda atarlı sosyal mesajlar vermek! Pes doğrusu. Hadi Çağatay, bir şekilde bu hayatta yırtmanın, ünlü olmanın peşinde; bu yazı bile onun için kısa günün karı. Benim asıl takıldığım köşe yazarları!
Ufak bir araştırma yapsalar şarkının çalıntı olduğunu görecekler. Hadi melodiyi anlamadınız, YouTube'da 60-70 milyon tıklanmadan da mı kuşkulanmadınız! Bir de safa yatıp YouTube'da milyonlarca tık aldığını yazıyorsunuz.
Burnuma kötü kokular geliyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA