Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

1,8 milyon çocuk obez

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan çocuk obez sayısı ürkütücü rakamlara ulaştı. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada; ülkemizde 3 milyon obezin, 1.8 milyonu 0-18 yaş aralığında. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı bizim önemli önceliklerimizden olmalı." Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'e ait bu açıklama. Obezite, tüm dünyanın sorunu ama bizde yeterince gündeme gelmiyor. Obezlik eskiden yetişkin insanlarda daha sık görülürdü ama artık çocuklarımız büyük tehlike altında. Çocuklarda obezliğin bu kadar yaygın olmasının başlıca sebebi; hızla kentselleşmenin getirdiği hareketsiz yaşam. Bizim zamanımızda çocukken sabah mahalleye çıkar, akşam ezanı eve dönerdik. Mahalle kültürü kalmadı, çocukların oyun alanları azaldı. Artık çocuklar evde bilgisayar ve tablet başında zaman geçiriyor. Bu hareketsiz yaşamın üstüne bir de çocukların mısır bazlı glukoz şurubunun şeker olarak kullanıldığı gıda ve içecekleri çok tüketmesi eklenince obezite iyice arttı.
Çocuklarımızı daha çok bilinçlendirmeliyiz, bu noktada Türk Böbrek Vakfı tarafından ilk ve ortaöğrenim öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan video ve fotoğraf yarışmasından bahsetmek istiyorum. 'Ben obez olsaydım neleri yapamazdım?' temasının konu alınacağı yarışma başvurusu, 28 Şubat'a kadar devam edecek. Çocuklar en fazla 20 saniyelik bir video veya bir fotoğrafı turkbobrekvakfi@gmail.com adresine, iletişim bilgileri ile birlikte göndererek başvuru yapabilirler.
Tüm başvurular Türk Böbrek Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ve en yüksek beğeni alan iki katılımcı; biri video, diğeri fotoğraf/resim alanında sürpriz ödüle sahip olacak.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Sağlıklı Yaşam Gönüllüsü sertifikası verilecek. Türk Böbrek Vakfı'nı böyle faydalı bir yarışma gerçekleştirdikleri için kutlarım. Çocukları obeziteye karşı bilinçlendirecek bu tarz daha fazla proje hayata geçirmeliyiz. 0-18 yaş arası obez sayısının 1.8 milyon olması ciddi bir sorun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA