Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teşekkürler Kuyu Türkiye için umut oldun

Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpeğin 10 gün sonra büyük uğraşlarla kurtarıldığı anda kameraya yansıyan görüntüler muhteşemdi.
Kurtarma ekibinin 'Oley be' deyişi, köpeği kucağında tutan adamın yüzündeki gülümsemeyi izlerken gözlerim doldu. Köpeğe Kuyu adı verilmesi de güzel.
Kuyu'nun önce Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden oluşan FRC Robotik Takımı'nın hazırladığı robotik kolla kurtarıldığına dair haberler çıktı. Daha sonra Beykoz İtfaiyesi, AFAD, Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu(TTK), hayvan hakları savunucuları ve Beykoz Belediyesi ekiplerinin iş birliğiyle kurtarıldığı ortaya çıktı. Olsun, o liseli pırlanta çocukların Kuyu'yu kurtarmak için robotik kol kullanmaları bile muhteşem bir olay. Teşekkürler çocuklar, sizinle gelecek için daha umutluyuz şimdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Kuyu'yu kurtarmaları için TTK'ya talimat vermesi de güzel bir hareketti.
Kuyu'ya da teşekkürler; 10 gün iyi direndi, onun hayatta kalması diğer hayvan dostlarımıza iyi davranılmasına ilham kaynağı olacak. Kuyu'nun kurtarılması, hayvan hakları için mücadele edenler için de müthiş bir PR oldu.
Bu olaydan sonra bazı belediyeler köpek zehirlemeyi bırakırlar herhalde. Kedi ve köpekleri besledikleri için hayvanseverlere saldıranlar da Kuyu'nun kurtarılmasından ders çıkarırlar diye düşünüyorum.
Sosyal medyada günlerdir Kuyu'nun konuşulması, milyonlarca insanın Kuyu'nun kurtarılmasını beklemesi, devlet, millet ele ele verip Kuyu'nun kurtarılması vs. hayat ne garip değil mi; kutuplaşmış bir ülkeyi kuyuya düşen bir köpek birleştirdi.
İyi ki varsınız güzel insanlar, bu ülke sizinle daha güzel, geleceğe daha umut dolu bakıyor.
Teşekkürler Kuyu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA