Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul müziğe doyacak

Bugün aslında birinci yazı konum İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenleyeceği 45. İstanbul Müzik Festivali olacaktı. Ama İKSV'nin hazırladığı rapor daha önemliydi. Tam 45 yıldır 3 bine yakın gösteride 3.5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl sıra dışı bir program ve mekanlarıyla, 29 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Festivalde; Petersburg Rus Oda Filamornisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebene Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne gibi usta solistlere ve genç kuşak sanatçılara, 600'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul'un 15 mekanında sahne alacak.
Festivalin sürprizlerinden biri de Kapalıçarşı ve Galata Mevlevihanesi'nde müzik etkinliklerinin düzenlenecek olması.
4 Haziran'da Kapalıçarşı'nın 555 yıllık sokaklarında Sonsuz Aşk başlıklı konserde, tasavvuf müziğinin eskiden yeniye en güzel örneklerini dinleyecek olmak büyük şans.
Terör yüzünden sadece ünlü müzisyenlerin değil, turistlerin bile İstanbul'a gelmekten korktuğu bir dönemde İKSV'nin böyle büyük katılımlı bir festival düzenlemesi önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA