Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Depozitolu şişeye dönelim

Coca Cola'nın İskoçya'da depozitolu şişe sistemine geçeceğine dair haberler çıktı.
Amaç doğayı daha az kirletmek. Şu an Almanya, İsveç ve Danimarka'da da depozitolu şişeli Coca Cola alabiliyorsunuz.
Türkiye'de de böyle bir kampanya başlatılmalı. Eskiden 70 ve 80'li yıllarda Türkiye'de sokaklarda yere atılmış şişe bulamazdınız. Çünkü her şişenin depozitosu vardı, toplanır depozito parası alınırdı. Bence depozito hâlâ en iyi işleyen geri dönüşüm sistemi. Böylece hem metal ve plastik kutu kullanımını azaltabilirsiniz, hem de depozito karşılığında şişelerin kırılmadan, kaybolmadan fabrikaya gitmesini sağlarsınız.
Kim uğraşır şişenin depozitosunu almaya demeyin, o şişeler birikince güzel harçlık çıkardı eskiden. Biz küçükken arkadaşlarla şişe toplayıp maça giderdik mesela. Tabii maç biletleri şimdiki kadar pahalı değildi. Kısacası depozitolu şişeyi mutlaka toplayan birileri çıkar.
Denizlerimiz plastik şişe kaynıyor, doğa ve çevre dostları Türkiye'de de içecek markalarının depozitolu şişeye geçmeleri için kampanyalar düzenlemeli. Elbette toptan bir geçiş hayalcilik olur ama en azından her içecek markasının sattığı ürünlerin mutlaka depozitolu versiyonu da olmalı. Duyarlı birçok insanın çevreyi korumak için depozitolu şişe alacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA