Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Din savaşları yaklaşıyor

Danimarka'da işsiz türbanlı vatandaşlar önerildikleri işyerlerinde işverenin istemesi durumunda türbanlarını çıkarmak durumunda kalacak. Türbanlarının çıkarılmasının istenmesi nedeniyle önerilen işi kabul etmeyen türbanlı işsizlerin, işsizlik ödenekleri ise kesilecek.
Avrupa Adalet Divanı, 14 Mart'ta aldığı bir kararla birlik üyesi ülkelerde işverenlerin; çalışanlarının, 'görülebilir bir şekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını' yasaklayabileceğine hükmetmişti. Bu karar tüm dini simgeleri kapsıyor gibi gözükse de asıl hedef Müslümanlar. Bu karardan sonra da Danimarka'nın en büyük belediyelerinden ikisi, önerildikleri işyerinde türbanını çıkarması istenen ama bunu kabul etmeyen türbanlı işsizlerin işsizlik ödeneklerini kesme yoluna gitti zaten.
İşte faşizm, işte İslamofobi budur. Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı kararı diğer AB ülkeleri de uygularsa İslamofobi dalga dalga yayılır.
Donald Trump, ABD Başkanı olduktan sonra Müslümanlar'a karşı aldığı düşmanca tavır, Avrupa ülkelerinde İslamiyet'e karşı ırkçı hareketlerin yükselişe geçmesi, AB ülkelerinde adım adım türbanın yasaklanması ve en önemlisi sözde İslamcı terör örgütlerinin İslam karşıtı politikaları haklı çıkartırcasına saldırılar düzenlemesi vs; dinler arası büyük savaş yaklaşıyor galiba...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA