Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Zengin maymun’!

Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçe'nin son dakikada attığı golde Emmanuel Emenike'nin kaleci Fabri'ye şarj yaptığını, dengesini bozduğunu ve bu yüzden golün yendiğini iddia ediyorlar.
Emenike'nin, kaleciye doğru bir hareketi vardı ama dokunmuyor gibi duruyor.
Ancak sırf bu pozisyon için Emenike'ye ırkçı hakaretlerde bulunmak Beşiktaşlılara yakışmıyor. Bazıları işi o kadar abarttı ki, sosyal medyadan Emenike'ye 'muz emojisi' gönderdi, ünlü futbolcuya 'maymun' diye hakarette bulundu.
Emenike kendisine sosyal medyadan ırkçı saldırıda bulunanlardan şikayetçi olsa, hakaret davası açsa kazanır aslında ama o bu tarz saldırılara alışkın olduğu için uğraşmaya gerek duymamış. Onun yerine ırkçı taraftarların kendisine yolladıkları 'muz emojilerini' gösterip sosyal medyadan şu yanıtı vermiş:
"Bunlar bana her gün gelen yorumlardan bazıları. 'Muz emojisi' gönderip 'maymun' yazarken 'zengin maymun' diye eklemeyi unutmayın." Emenike'nin yanıtı güzel, esprili ama ırkçı hakaretlere maruz bırakılmanın zengin-fakir ayrımı olmadığını unutmamalı.
Siyasetçisinden en zengin futbolcusuna kadar ne yazık ki siyahlar hâlâ ırkçı hakaretlere maruz kalıyorlar.
Emenike'ye 'maymun' diyen Beşiktaşlılar, kendi takımlarında birçok siyahi oyuncunun oynadığının farkında değiller mi? Bu ne yaman çelişki! İşte fanatiklik, öfke ve nefret insanları böyle kör ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA