Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe’nin yabancılarla kazanması...

Fenerbahçe'nin THY Euroleague şampiyonluğundan sonra TV'de zap yaparken NTV Spor'da bir diyaloğa denk geldim. Emek Ege, "Peki bundan sonra ne olacak?
Fenerbahçe daha iyi olabilmek için ne yapmalı?" diye sordu. Eski milli basketbolcu Levent Topsakal da gülerek, "Bir takım bundan daha iyi nasıl olabilir ki! Muhteşem bir başarı" dedi ve Fenerbahçe'nin mevcut kadroyla uzun yıllar Euroleague'i domine edebileceğinden bahsetti. İşte bu Euroleague şampiyonluğundan bile daha keyifli bir durum.
Fenerbahçe; futbolu domine eden- Barcelona ve Real Madrid gibi basketbolu domine eden bir takım.
Çok eleştiriyoruz ama yiğidi öldür hakkını yeme;Aziz Yıldırım büyük bir iş başardı, takım sporlarında Türkiye'ye en büyük kupayı getirdi. Bu muhteşem tabloda tek eksik olan ise Türk basketbolcuların genelde takımın ilk beşine girememesi ve finalin son dakikasında sahaya çıkmaları. Kimse "Dünyada da bu böyle, pasaportunda ne yazdığı önemli değil" demesin.
Final maçında Olympiakos'un ilk beşinde dört Yunanlı vardı. Olympiakos, Fenerbahçe'den daha az bir bütçeyle şampiyon olabilir ama biz Yunanlılar gibi basketbolda ekol olmadığımız, ligimizde altı yabancı kuralı devam ettiği sürece Euroleague'i kazanmak için her zaman en pahalı kadroyu kurmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA