Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ey Avrupa! Hani nerede insan hakları, basın özgürlüğü?

Hollanda basınındaki haberlere göre; Brunssum kentindeki NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'na yakın bir bölgede, NATO keşif uçaklarının sesinden rahatsız olan bir aktivist ile sivil elbiseli ABD askeri arasında kavga çıktı. Kavganın fotoğrafını çeken Hollanda'nın ulusal gazetelerinden NRC Handelsblad foto muhabiri Chris Keulen, çektiği fotoğrafları polise teslim etmediği için iki saatliğine gözaltına alındı ve fotoğraflarına el konuldu.



İŞÇİLERE ZULÜM
Bir diğer haber ise Fransa'dan. Hükümetin gerçekleştirmeyi planladığı yeni çalışma yasası reformuna karşı çıkanlar, ülkenin çeşitli kentlerinde sokaklara dökülürken, bazı çalışanlar da greve gitti. Başta Paris olmak üzere ülkenin birçok yerinde yapılan yürüyüş sırasında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.
Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bazı göstericiler, gözaltına alınırken yerlerde sürüklendi.
İşte Avrupa polisi, işte Avrupa'da basın özgürlüğü! Bizde yaşanan bu tür olaylarda Avrupa ülkeleri anında Türkiye'yi kınar, basın özgürlüğü konusunda çok endişeli olduklarını, polisin orantısız güç kullandığını açıklar ve demokrasi nutukları atarlar! İşte Avrupa iki yüzlülüğü buna denir!
Fransız polisin yerde sürüklediği şu göstericinin fotoğrafı Türkiye'de çekilseydi anında Twitter'da TT olmuştu.
Aslında Avrupa'da yaşanan bu tür olaylarda bizim Dışişleri Bakanlığı anında devreye girip anında 'Fransa'da polisin orantısız güç kullanmasından endişeliyiz', 'Hollanda'da basın özgürlüğü yok' diye kınama açıklamaları yapmalı. Hatta yabancı gazetelere 'Endişeliyiz!' diye ilan bile vermeliler. Hep defans olmaz, arada pozisyonu bulunca kontra atağa çıkmak lazım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA