Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Santrafor olmak yorucu!

Nejat İşler
'Ya şu hayatta bir de kapıcı rolü oynayayım' mı dedin; neden enterese etti bu rol seni?
- Benim dışımda gelişen hakim bir algı var ya; karizma falan filan... Al işte, ezik bir kapıcı! Hiç de karizmatik değil. Bir de gerçekten Mithat Bey'le tanışmak, onun hikayesinin anlatılmasına yardımcı olmak benim için çok önemliydi.

Neden önemliydi?
- Mithat Amca kafası saat gibi çalışan, bir eski zaman kahramanı. Neyin ne kadar değerli olduğu ve neyin ne kadar para ettiğinin karıştığı bir dönemde, neyin değerinin ne olduğunu iyi bilen bir adamın hikayesini anlatmak çok önemli bir şey.

Yaşlılarla aran nasıldır?
- Benim çocuklarla, yaşlılarla ve hayvanlarla ilişkim iyidir.

Özel sebebi var mı bunun?
- Daha az hırslı buluyorum onları, daha gerçek buluyorum yani.

Jönler genelde karizmatik rolleri tercih eder. Bu rolü herkes kabul etmeyebilirdi, ne dersin?
- Ben jön mön anlamam. Ben bir takım oyuncusuyum, başından beri de böyle bu. Santrafor olmak çok yorucu bir şey, orta sahada oynamak gayet güzel...

Doğaçlama yapıldı mı? Çünkü gerçek bir hikaye izliyor gibisiniz çoğu zaman...
P.E: Filmde neredeyse hiç doğaçlama yok. Amcamdan esinlendiğim için diyalogları da ona göre yazdım. Diyalogların hepsini de ezberleyip oynadı. Kalabalık sahneleri gizli çektik tabii, yani kamerayı çantalara koyduk, görüntü yönetmeni kendini yok etmeye çalıştı falan...
N.K: Görüntü yönetmeni özel şartlar geliştirdi bir de. Mesela bir buzdolabı kutusu duruyordu Mahmutpaşa'da, onun içinden çekti!
P.E: Eminönü alt geçitte Nejat'la bir sahne çektik, tek seferde! İkincide çekemezsiniz. Nejat'ı da kimse tanımıyordu işin enteresan tarafı.
N.İ: Evet öyle bir şey oldu. Setten döndüm, üzerimde kapıcı kıyafetleriyle evimin karşısındaki bakkala girdim, biraz saçı sakalı, tavrı falan da değiştirmediğim için herhalde, tanımadı beni!

O zaman 'tamamdır, gerçekçi görünüyor her şey' mi dedin?
N.İ: Altı hafta boyunca Cihangir'deki evimden sete hep yürüyerek gittim. Bir kişi bile bana kim olduğumu söylemedi! Kaybolmak çok büyük bir zevk.

Pelin Esmer'i sinemada nereye koyuyorsun?
N.İ: Tam da ortasına koyuyorum! Onun 'Oyun' filmini gördükten sonra, ilk hissettiğim şey şuydu: Oyuncu olmaya karar vermiş, herkesin bu filmi izlemesi lazım. Çünkü oyun oynama hikayesinin en ilkelini ve en sahicisini anlatıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA