Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SONAT BAHAR

Nefes alsın yeter!

Yazının başından uyarayım! Aşağıda anlatılanların büyük bölümü hayal ürünü sosyal medya kişilerine/ ünlülerine/ balonlarına ithaf edilmiştir. Konunun sosyal hayatın içindeki gerçek kadınlarla hiçbir ilgisi yoktur!
Bir dönem magazin basınının en sevdiği soru kalıbı şuydu:
Hayatınıza girecek erkekte nasıl kriterler ararsınız?
Yıllar boyu bu soruya ilginç, şaşırtıcı, yaratıcı, muzip, akıllara ziyan cevaplar verildi, durdu...
Kimi para dedi, kimi iç güzelliği... Kimi sahiplenilmek istedi, kimi maçoları lanetledi.
Dönem değişti, figürler değişti, soru değişmedi anlaşılan.
Geçen hafta, Mahmut Tuncer'in kızı Gizem, "Parasız erkek gereksiz erkek" dedi. Sonrası olaylar... Olaylar...



BORSA GİBİ...
Kimler geldi, kimler geçti, bu soru net bir türlü cevabını bulamadı diye düşündüm.
Hakikatten neydi bir erkekte aranan kriterler! Kadınların bile kafası karışıktı bu konuda, zavallı adamlar ne yapsın.
Belki de bu yüzden erkekler, kadınları bir türlü anlamıyordu. Çünkü kadınların hayatına sokacağı erkekle ilgili kriterleri borsa gibi inişli çıkışlıydı...
İşte tam bu yüzden erkekler için veriler ışığında, rehber niteliğinde bir derleme yapmak şart olmuştu... Farklı denek gruplarında konuyu irdeledim... Farklı yaş, statü, eğitim, branş ve popülarite eşikleri belirledim. Hangi ünlü, erkekte nasıl bir kriter arıyor belgeleriyle ortaya döktüm.
Tamamen kamu yararına... Bunlardan kriterler üstü bir kişi yaratmak artık elinizde. Bunların ortalamasını alıp, analizini yapmak sosyologların işi artık!
Buyurun:
Mesela Banu Alkan'ın zamanında erkekte aradığı kriterler hijyen odaklı. Demiş ki emekli Afrodit; "Yakışıklı, temiz bir insan olsun, mis gibi koksun..."
Hadise zamanında bir erkekte aradığı özellikleri sıraladığında kesin konuşmuştu: "Benim paramla yaşasın istemem. Böyle bir durumda kapıyı gösteririm. Mini giyemezsin, dans edemezsin diyemez. Deliririm!"



Ebru Şahin, "Zeka düşkünüyüm. Hayatıma girecek kişi kesinlikle zeki olmalı. Bir erkeğin duygusal zekası eksikse bana itici gelir. Eğlenceli ve iletişime açık biri beni etkileyebilir" demiş...
Özge Ulusoy "Benim seveceğim kişi benimle bir bütünlük oluşturmalı. Annem babam 43 yıllık evliler ve birbirlerini lego gibi tamamlıyorlar" yorumunda bulunmuş.
İrem Sak'ın bu konuya bir ciddi, bir de geyik cevabı var. Önce ciddi olanı aktarayım:
"Espri anlayışı yüksek, özgüven eksikliği olmayan ama egosu gökyüzünde dolaşmayan, değer verdiğini hissettiren bir erkek olmalı". Şaka diye söylediği cevapsa aslında en mantıklısı: "Nefes alsın yeter!"



'SES TONU ÖNEMLİ'
Merve Boluğur ilginç noktalara takılmış, "Aura, saç rengi ve ses tonu bunlar önemli kriterler" diyor...
Seda Sayan'sa, programına katılan Ece Gürsel'in sperm bankasından hamile kalma çabasına unutulmayacak bir cevapla kriterlerini ortaya dökerek tarihe geçiyor:
"Kız ne gerek var sperm bankasına, ne inşaat işçileri var, tuttuğunu koparıyor, kuvvetli. Yap çocuğu onlardan!"
Benim bu veriler ışığında kafamdaki ideal erkek tanımı şu:
Temiz, mis gibi kokan, mini etek giymeme izin veren, zeki, adeta bir lego gibi birbirimizi tamamladığımız, saçları sarı, ses tonu Barry White, tuttuğunu koparan bir inşaat işçisi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA