Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK HAKKI PROF. DR. TEVFİK ÖZLÜ

Doktorun bilgisinden şüphe duydum

Üç yaşındaki kızımı bir sağlık ocağına götürdüm. Muayene edildi ve orta kulak iltihabı teşhisi kondu. Doktoru, ikide bir kitaba bakınca, bilgisinden kuşku duydum. Bu kuşkum yersiz mi? Can O./Yozgat

Bana sorarsanız, tam aksine bir hekimin sahip olduğu bilgiye, hastasına koyduğu teşhise ve uyguladığı tedaviye aşırı güven duyması; bazı şeyleri unutmuş, yanlış değerlendirmiş veya gözardı etmiş olabileceğine ihtimal vermemesi ve kendi tedavisinden farklı, başka bir geçerli tedavi bulunmadığına kesinlikle inanması; sizi tedirgin etmelidir. Eğer hekiminiz, sizi tekrar tekrar muayene ediyor, teşhisi ve tedaviyi sorguluyor, sık kontroller ile iyileşme elde edilinceye kadar sizi yakın takibe alıyorsa; hatırlayamadığı konularda kitaplara bakıyor, diğer branşlardaki meslektaşlarına sizi konsülte ediyorsa; doğru hekimi bulmuş olma olasılığınız yüksektir. Hekimin özellikle reçete yazarken; hastanın yaşına ve kilosuna göre rehbere bakarak ilaç dozunu belirlemesi, hastası için çok daha güvenlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA