Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Haftada bir kilodan fazla kilo verdiren yöntem yok

4 Kilo vermek için diyet dışında en kolay yöntem nedir?
Obezite artık bir hastalık. Vücut kitle endeksimiz yüzde 40'ın üzerinde olduğu zaman, birtakım hastalıklara, kalp krizine, felce, eklem rahatsızlıklarına hatta kansere bile daha sık yakalanıyoruz. Obezlerin yaşam süreleri de normale göre kısadır. Çevrenize baktığınızda 80'li yaşlarında olan insanların çoğunun kilolu olmadıklarını görürsünüz. İşe böyle baktığımızda öncelikle sağlık açısından kilo vermek gerekiyor. Kilo verirken basamak tedavisi işliyor. İlk başvurulan yöntemler diyet ve egzersiz olmalı. Ancak bunlar her zaman başarılı olamıyor. Hasta psikolojik desteği reddediyor ve yoyo diyetler daha fazla kilo alımına neden oluyor.

* Diyet haplarıyla ilgili bir yığın spekülasyon çıktı. Siz ihtiyacınız olsa diyet hapı kullanır mısınız?
Doktor kontrolünde kullanılabilir. Gerekirse ben de kullanırım. Vücuda yağ girişimini sınırlayan bir ilaç var mesela. Bir de iştahı azaltıp metobolizmayı hızlandıran ama henüz Türkiye'de bulunmayan bir ilaç daha var. Bunlar doktor kontrolünde 6 ay ya da bir yıl kullanılabilir. Ancak yalnızca ilaçla diyet yapılmaz. Yalnızca ilaçla kilo verilmez. İlaç kullanırken doğru beslenmeyi alışkanlık haline getirmek gerekli. Bu ilaçlar yan etkileri nedeniyle kullanılamıyorsa, o zaman başka yöntemlere ihtiyaç var demektir. Bunlara ek olarak egzersiz çok önemli. Haftada bir kilo vermek en doğrusudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA