Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Sağ bacağım uzayınca semih gibi gol atarım

Tarık Taha 9 yaşında. Kendini bildi bileli, sağ bacağı sol bacağına göre 4 santim kısa. Bu; onun topal yürümesine, yaşıtları gibi rahat rahat koşamamasına neden. Bu 4 santim, hayatını baştan aşağı etkiliyor...

SİVAS'TAN İSTANBUL'A!
12 günlükken altını bezlerken annesinin fark etmesiyle, Tarık'ın bir bacağının diğerinden kısa olduğu anlaşıldı. Önce önemsemediler ama daha sonra Tarık'ın bütün hayatı bu kısalıktan etkilenmeye başladı. Tarık'ın bacağı, 90 derece içe doğru bükülü kaldı. Daha sonra ameliyat için kapı kapı dolaşmaya başladılar. Babasının sosyal güvencesi yoktu. Evlerde boya yapıyordu ancak düzenli bir gelire sahip değildi. Daha sonra Yeşil Kart'la da bu ameliyatların yapılabileceğini öğrenip, çok sevindiler. Sivas Numune Hastanesi'ndeki doktorlar, onlara bu tedavinin İstanbul'da yapılabildiğini söyledi. Bunun üzerine annesi ile Tarık Taha, babası ve 14 yaşındaki ağabeyini geride bırakarak İstanbul'a geldi. Umutları vardı. Tarık'ın ameliyatları ve tedavisi 2 sene sürdü. Bu süreçte, sürekli ev değiştirdiler. Her seferinde başka bir akrabaları tarafından misafir edildiler. Uygulanan tedaviler sonrasında Tarık'ın boyu tam 10 santimetre uzadı. 1.24 olan boyu şimdi 1.34'e ulaştı. Artık, Tarık'ın tedavisinin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Bir yıl sonra yaşıtlarıyla arasında hiç fark kalmayacak. Tarık, dilediği gibi koşabilecek ve dilediği gibi oyun oynayabilecek.

KISITLAYANLARA KIZIYOR!
Tarık'ın en büyük hayali Fenerbahçeli Semih gibi koşup, gol atabilmek. Annesi kendisine top almadığı zaman ona, "Özürlüler bile futbol oynuyor, sen neden beni kısıtlıyorsun" diye kızıyor. Şimdilik hala dilediği şekilde topun peşinde koşturamıyor. Ama artık futbolcu olmak için gün sayıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA