Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Düşükten sonra erkek korunsun

* Düşük olduktan sonra tekrar gebelik ne zaman olabilir?
Düşük olduktan sonra ilk adeti beklemek lazım. İlk adet yirmibirinci, otuzbirinci ve kırkbirinci gün de olabilir. 1. gün de olabilir. Adeti bekledikten sonra eğer hasta kendisini iyi hissediyorsa denemeye başlamasında hiçbir neden yok. Ama zor bir düşük olayı oldu, kanaması olduysa vücudun toparlanmasını bekliyoruz. Ondan sonra vücut tekrar eski sağlık dönemine girdikten sonra gebeliğin olmasını öneriyoruz.

* Düşükten altı ay sonra bir çift yeniden denemeye karar verdiyse, bu süre içinde en ideal korunma yöntemi hangisidir?
Altı aylık dönemde ben kesinlikle erkeklere korunma görevinin verilmesi taraftarıyım. Rahimiçi araç takmak ve ilaç kullanmak altı ay için gereksizdir. En ideali, kadın kendini toparlayana kadar erkek partnerin korunmasıdır. Bu dönemde ertesi gün haplarını da önermem; adet düzensizliği ve anormal kanama yapabiliyorlar. Ertesi gün hapı kullanan kadınların da gebelik için en az iki ay beklemesini öneririm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA