Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Kadınların büyük kabusu sona erdi

* YUMURTALIK KANSERİ Kadın yumurtalık kanserleri, son zamanlarda artmakta olan vakalar arasında yer alıyor. Yeni çıkan cisplatin ve taksan grubu ilaçlarla, bu hastalıktan, eskiden yüzde 5 olan temelli kurtulma şansı, yüzde 50'nin üzerine çıkartılmıştır. Yumurtalık kanserlerinde son zamanlarda geliştirilen en etkili tedavi yaklaşımı, ilacı doğrudan doğruya tümörün üzerine vermek şeklindedir. İlaç, karın içerisine direkt veriliyor ve böylece tümöre direkt etki ediyor. Sistemik olarak kana geçerek, hastayı etkiliyor. Erkek yumurtalık kanserinde ise iki grup vardır. Seminom olanlarda kemoterapi ve radyoterapi ile yüzde 95 tedavi elde ediyoruz. Nonseminomlarda ise yüzde 70 başarı elde ediliyor.
* MEME KANSERİ Meme kanserleri, kadınların bir numaralı kabusudur. 1950'li yıllarda 20 kadında bir görülürken, şimdi sekiz kadından birinde meme kanseri görülüyor. Ama meme kanseri korkulacak bir kanser türü değildir. Meme kanseri erken evrede yakalanırsa, tümör bir santimin altındaysa ve koltuk altına atlamadıysa, yüzde 95 temelli kurtulma şansı vardır. Orta devrede bile kemoterapi, radyoterapi ve hormonoterapi ile yüzde 70 üzerinde şifaya kavuşulur. Bütün bu tedavilerin bir onkoloji merkezinde yapılması ve bilinçli onkologlar tarafından yönlendirilmesi gerekir.
* CİLT KANSERİ Ozon tabakasının delinmesiyle birlikte, 1980'lerden sonra dünyanın en tehlikeli cilt kanseri haline gelen ve çok yüksek oranda artış gösteren malign melanom; beyin, akciğer, karaciğer ve kemik metastazı yapan bir tümördür. Erken evrelerde tam olarak temizlendiği taktirde, bu hastaların da kurtulması mümkündür. Geç devrelerde ise uzun ve kaliteli bir ömür sağlıyoruz.
* KEMİK KANSERİ Kemik tümörlerinde de büyük başarılar elde edildi. Eskiden yüzde 10 şifa şansı varken, artık erken devrede yüzde 70 şans ortaya çıktı.
* GIRTLAK KANSERİ Erken teşhis edilmiş gırtlak kanserlerinde, cerrahi ve radyoterapi tedavisiyle temelli şifa elde ediyoruz. Diğer evrelerde hastalara uzun ömür vaat ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA