Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

2010'lara damga vuran parkalar

İstanbul'un kara 'merhaba' dediği geçtiğimiz hafta size en çok giydiğim kıyafetten bahsedeceğim: Parka. Daha çok askeri bir kıyafet olarak düşündüğümüz parkalar; aslında Eskimolar'ın geleneksel kıyafetleri. Buzlarla kaplı Grönland adasında yaşayan Eskimolar, genellikle fok balığı derisinden ürettikleri bu parkaların yüzeylerini balık yağı ile kaplıyorlar; böylelikle bu devasa gocuklar su da geçirmiyor.
1950'lerde Amerikan ordusu tarafından zorlu koşullarda kullanılmak amacıyla yeniden üretilen parkalar, ünlü yeşil renklerini bu dönem kazanmış.
1970'lerde gençlerin en favori kıyafetlerinden biri olan yeşil parkaları; 90'lı yıllarda pek çok rock müzik klibinde gördük. 2010'larda ise her renkten parka moda dünyasına geri döndü.
Salvatore Ferragamo'dan Moncler'e kadar pek çok ünlü marka kış koleksiyonlarında parkaya yer verdi.
Parkaları; hem jean-kazak gibi günlük bir kombinasyon ile, hem de siyah tayt, çizme ve yine siyah kazak üçlüsü ile tamamlıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA