Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Güney Kore'nin star tasarımcısı Son Jung Wan

Dünya kültürel atlasında Batı'nın ağırlığı hâlâ hissedilse de küreselleşme başta olmak üzere pek çok etken bu dengesizliği yavaş yavaş Doğu'nun lehine çeviriyor. Asya ve Afrika'nın en büyük şehirlerinde birbiri ardına düzenlenen moda haftaları ile seslerini duyurmaya başlayan yeni tasarımcılar; kıyafet tasarımında etnik kökenlerini 21'inci yüzyıl trendleri ile birleştirerek modaya yeni bir bakış kazandırdılar. Daha önceleri Avrupalı tasarımcıların algısı ile kıyafetlere yansıtılan Asya ve Afrika'ya ait etnik çizgiler, şimdi buralara ait tasarımcıların hayal dünyası tarafından dünya modasına katılmış durumda.
Ben de bu hafta Güney Koreli modacı Son Jung Wan'dan bahsetmek istiyorum.

TASARIMLARI FEMİNEN
1990'lı yıllardan beri moda dünyasında aktif şekilde yer alan ve üretimde bulunan, sade, pratik ve şık tasarımları ile gündeme gelen modacı; ilkokullardan havayolu şirketlerine kadar pek çok kurum için üniforma tasarımı yapmış. Fakat 2006'da Paris Moda Haftası'na kabul edilmesiyle tüm dünya tarafından tanındı.
Güney Kore için gurur kaynağı olan modacı, her ne kadar büyük markalar için ciddi üniformalar üretse de, kendi tasarımları feminen. Kış sezonu için yaptığı tasarımlarda kürk kullanmaktan çekinmeyen modacının her daim kullandığı altın ve gümüş renkteki kumaşlar, sade kıyafetlerini görkemli bir çizgiye taşıyor.

PASTEL RENKLER
Kış koleksiyonunda Mark Rothko gibi 20'nci yüzyılın soyut dışavurumcu ressamlarından etkilenen ve canlı renkleri bir arada kullanan Wan, yazın ise pastel renklerde sade ve kullanışlı tasarımlara yer veriyor. 'Gossip Girl'de oynayan yakın arkadaşı Kelly Rutherford'un dizide giydiği birçok kıyafetin de tasarımcısı olan Wan'ın beyaz ile gümüş veya altın renklerini kombine etmesine bayılıyorum. Modacı bahar ve yaz sezonunda beyaz rengi hareketlendirmek için mavi ve mor renklere ağırlık vermiş. Erkekler için de iddialı tasarımlar yapan Wan'ın etek-bluz ağırlıklı iki parça tasarımlarındaki özgür kesimler ve yama şeklinde kullanılan altın-gümüş rengi kumaşlar dikkat çekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA