Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Hermes çantalara BIRKIN boykotu

İsmi 1960'lı yıllar ile bütünleşen şarkıcı-oyuncu Jane Birkin, geçen hafta ünlü Fransız moda devi Hermes'ten, Birkin ismini artık kendisi ile özdeşleşen çantalarda kullanmamasını talep etti. Ünlü hikayedir; Birkin 1981'de Paris'ten Londra'ya giderken, Hermes'in CEO'su Jean-Louis Dumas ile seyahat eder ve ona yolculuklarda rahatlıkla kullanabileceği bir çantaya ne kadar ihtiyaç duyduğundan bahseder. Dumas da Birkin'e kendi çantasını tasarlamasını teklif eder. Her ne kadar yapımı 48 saat süren bu deri çantaların gerek ağırlığı, gerekse ne omuzda asılmaya, ne de elde tutulmaya tam olarak müsait olmayan yapısı Birkin'i memnun etmese de, çanta moda dünyasının klasikleri arasına girer.
Bu klasik çantaların en gözde modeli olan timsah derisinden Birkin'lerin üretiminde söz konusu hayvanlara işkence yapıldığını belirten şarkıcı, isminin böyle bir vahşilikle birlikte anılmasını doğru bulmadığını belirtti. 10 bin-300 bin dolar aralığında satılan Birkin çantaların üretiminde daha doğru standartların uygulanması şartıyla isminin tekrar kullanılabileceğini de ekledi. Oyuncu, geçen yıl PETA'nın yayınladığı raporda, timsahların bayıltıcı iğne ile vurulduğunu ve bilinçleri yerindeyken derilerinin yüzüldüğünü öğrendikten sonra bu kararı vermiş. Tek bir Hermes Birkin için iki ya da üç timsahın kullanıldığı düşünülürse, şarkıcının kararını desteklememek elde değil. Umarım bu tavrı, tüketicinin kararını da etkiler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA