Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Dantel, deri ve kaşmirin uyumu

Chanel'in 'Paris-Rome' şovu geçtiğimiz hafta düzenlendi.
Artık moda haftaları veya sezon öncesi şovlar dışında ara sezon defileleri, yeni bir promosyon kaynağı olarak görülüyor moda dünyasında. Karl Lagerfeld'in dantel, elmas ve incilerle süslediği, 60'ların femme fatale kadınlarını yansıtan modelleri, gerçekten iç gıcıklayıcıydı.

BARDOT'DAN İZLER
Özellikle benim moda ikonlarımdan olan Brigitte Bardot'nun stilinden büyük esintiler taşıyan defilede; her renkten kabarık saçlar, derinin, kaşmirin, dantelin ve kaşenin şaşırtıcı uyumu, siyahın ve gümüşün baskınlığı, buğulu göz makyajı ile gotik esintiler son derece belirgindi. Somurtmuş suratlı güzel mankenlerden en çok Lara Stone, Bardot'nun şımarık halini yansıtıyordu.

OPAK ÇORAPLARA VEDA
1960'ların Paris sokaklarının örnek alındığı sahne tasarımı ise modellerin oldukça feminen kıyafetlerini destekler nitelikteydi.
Uzun parlak taşlı kolyeler, sallanan elmas küpeler, kalın bileklikler, boynunda iri fiyonklarla bağlanmış gömlekler kadar iç çamaşırını andıran spagetti askılı bluzların üstüne giyilen kalın yün hırkalar da zıtlıkları, farklı stilleri, farklı tonları ve dokuları mükemmel bir şekilde birleştiriyordu.
Benim gözüme takılan en önemli ayrıntı ise annemin 1980'li yıllarda çok kullandığı dantel ve desenli çorapların hızlı dönüşü oldu. Soğuk kış günlerinde artık en azından özel davetlerde kalın opak çoraplara elveda diyeceğimizin en büyük kanıtı oldu Chanel'in bu son gösterişli defilesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA