Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Hanif'in Zeugma'dan ilham aldığı yeni koleksiyonu

Hiç unutmam; 2001 yılında Elite Model Look yarışmasından sonraki ilk çekimimi, bir gazete için Dilek Hanif'in kıyafetleri ile yapmıştım. Hanif'in yaz kreasyonları içinde öyle farklı ve güzel görünüyordum ki, saatlerce fotoğraflara bakmıştım.
Sevgili Dilek Hanif ile 15 yıl boyunca defalarca beraber çalışma şansımız oldu. Onun tasarımlarını taşımaktan her zaman büyük bir mutluluk duydum.
Geçtiğimiz hafta ise bu dünyaca ünlü tasarımcımızın, milattan önce 3'üncü yüzyıldan günümüze kadar gelen Zeugma Antik Şehri'nden ilham alarak yarattığı 25 parça kıyafetin sergilendiği defilede podyuma çıkmak için ülkemizin tek gazi sıfatlı şehri olan Antep'teydim. Kökeni Selçuklular'a kadar dayanan Antep yöresinin geleneksel dokuması olan kutnu kumaşından tasarlanan birbirinden zarif kıyafetler, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya, Gaziantep Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve dünyanın dört bir yanından gelen 150 büyükelçinin huzurunda, Kutnu Tanıtım Grubu başkanı Jülide Konukoğlu'nun evsahipliğinde tanıtıldı.
Defilede yer alan ayakkabılar da yine Hanif'in yeniden yorumladığı Gaziantep yöresine özgü yemeni ayakkabılarıydı.
Güzel vatanımızın her parçasında ayrı bir güzellik ve tarih yatıyor. Antik Romalılar'ın köprü anlamına gelen Zeugma diye adlandırdıkları, şu an Gaziantep'in Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki bu eski şehirde, her biri şaheser olarak kabul edilen mozaikler, duvar resimleri, Mars heykeli, kil mühür baskı koleksiyonu; şu an Gaziantep Arkeoloji müzesinde.
Zeugma Antik Şehri'nde ise kazılar, tarihi gün yüzüne çıkarmak için hiç durmadan devam ediyor. Zeugma adı üstünde; geçmişten günümüze bir köprü, aynı Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Anadolu'muz gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA