Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Merkür retrosunda doğanlar

Güneş'ten uzaklaştıkça gezegenlerin retroya girme sıklığı çoğalır. Bu yüzden Güneş'ten uzakta kalan gezegenler, doğum haritalarında retroya girerler.
Gezegenlerin geri gitmesi diye bir durum yoktur aslında; yalnızca belli dönemlerde gezegenlerin, yörüngelerindeki hareketleri yavaşlar ve biz dünyadan onları geri gidiyormuş gibi görürüz. Geri giden gezegeni dinleniyor gibi nitelendirsek çok daha mantıklı olur. Normalden daha düşük bir enerji veren retro halindeki gezegen, doğum anınızda sizi bulmuş olabilir. Paniğe kapılacak ciddi bir durum olmasa da gezegenin normal hareketinden daha farklı olacağınız kesin…
Merkür retrosu esnasında doğan birey, daha keskin bir düşünce tarzına sahiptir. Farklı bir espri anlayışı vardır. Doğum haritasında Merkür'ü normal pozisyonda olanlar ile Merkür retrosu olanlar arasında algılayış farklılığı olabilir.
Merkür retrosunda doğan kişiler, bilgiyi düşünce süzgecinden geçirirken bunu diğer insanlardan daha farklı yollarla yaparlar.
Peki, Merkür gerilemesinde doğanların, ne kadarlık bir yüzdeyi oluşturduğunu biliyor muydunuz? Kabaca yüzde 18 gibi bir rakam olduğunu söyleyebilirim.
Evet, onları diğerlerinden ayıran belirgin yanları olduğunu belirttik ama sadece bu kadar mı? Bazı insanlar bu pozisyonun olumsuzluklarından da etkilenebiliyorlar.
Algı tarzlarını sürekli kontrol etmeleri, 'Doğru mu anlıyorum?' gibi soruları kendilerine sormaları çoğunlukla yaşadıkları bir durum. Bu da onları derin düşüncelere, yaptıklarını tekrar tekrar kontrol etmeye ve düşüncelerini kendinden emin bir şekilde, spontane olarak ortaya koymaktan ziyade tekrardan şekillendirerek koymaya iter.

ASTRO DUYURU
Merkür retrosunun eşlik edeceği güneş tutulmasına altı gün kaldı. Özgürlükleri kısıtlayan, reformları getiren, rejimleri zorlayan, yöneticileri sınavlara tabi tutan, rekabet duygusunu artıran, narsisizmi besleyen, psikolojik travmaları gözler önüne serecek olan güneş tutulması artık geri dönülmez bir yola girdiğimizi bizlere hatırlatacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA