Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Herkesin babası dingin bir liman gibidir

Baba; hayatımızın köküdür. Gölgesinde dinlendiğimiz, gövdesini kendimize sığınak bildiğimiz. Nereye gidersek gidelim, geriye dönüp baktığımızda güçlü kollarıyla bizi hep orada bekleyeceğini umduğumuz, kederini gizleyen, gözyaşını içine akıtan, hayatla kavgaya tutuşan bir çınar… O, hayatımızın ilk ve en güçlü kahramanı. Bizi hayata hazırlarken; kimi zaman öfkesiyle yeri göğü inleten, kimi zaman da anlattığı hikayelerle bulutları ayaklarımızın altına serendir. Öfkesi de, sevmesi de, koruması da benzemez kimselere. Düşe kalka büyüyeceğimizi bilir. Ama yine de düştüğümüzde, başımızı kaldırdığımızda gördüğümüz odur. Sanırız ki koca dünya ona benzer. Şaşmaz, güçlü, kötülük beslemeyen… Büyüdükçe anlarız, diğer her meseleyi kavradığımız gibi, dünyanın ona tam da benzemediğini. Hayat üzerimize geldikçe; babalarımızın dingin limanına sığınmak isteriz. Zaman çat kapı geldiğinde, babasızlık yarasını kalbimize işlediğinde, o koca çınarın gölgesi de, gövdesi de ıssızca çöker içimize. Geçmişe, onunla geçirdiğimiz anılara sığınırız. Tüm ayrıntısı hatırlamaya çalışırız maziyi. Yüzünü de, sesini de unutmak ihanet etmek gibi gelir. Kimimiz ise hiç tanımamıştır babasını. Binlerce kilit vurduğu kapı hiç açılmamak üzere kapanmış gibidir. Her gözyaşında babasının izlerini taşır. Babasız kadın olmak, erken yaşta anneye hayat arkadaşı olmayı öğrenmektir aslında... Babasız büyüyen kadınların yürekleri kocamandır. Belki başlarında esen kavak yelleri ve gençlik ateşi ile bir düzine tecrübe yaşarlar. Ama intikam alamazlar; çünkü onlar, acıtmanın hiç kimseye bir faydası olmayacağını bilirler. Hayata dair büyük kasırgalardan geçerler. En sevdikleri insanlar tarafından, hep daha fazlasını vermenin önemi öğretilmiştir onlara... Çünkü zaten gölgesi olmayan bir ağacın yavrusudur. Babasız büyüyen kadınların yürekleri hızlı kanar, çünkü onlar hâlâ küçük bir kız çocuğudur. Tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutlarım.

ASTROGÜNDEM
Merkür-Mars iletişimi; sınavları, eğitim sistemini ve yüksek öğrenime dair konuları gündemine alabilir. Siyasi liderler tarafından yeni bir polemiğin başlangıcını ateşleyecek kontrolsüz ve sert açıklamalar yapılması bazı rektörleri yakından etkileyebilir. Aynı zamanda ufak sakarlıklar yaşayabilir, teknolojik sınavlar verebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA