Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu güneş batmaz

Trabzonspor, Şenol Güneş yönetiminde 3'üncü resmi maçından da galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, hemşehrileri A. Sebat'ı D'Haene ile vurdular

Fenerbahçe'nin Samsun'da 2 puan bırakmasından sonra Trabzonspor için aradaki puan farkını kapatması açısından Sebatspor maçının büyük önemi vardı. Maçın ilk yarısında öyle bir Trabzon seyrettik ki akıl alır gibi değil. Bazıları sanki bu maça lütfen çıkmışlar. Trabzonlu oyunculardaki vurdumduymazlığı ve sorumsuzluğu anlamakta güçlük çekiyorum. Rakip kim olursa olsun koşmayana, mücadele etmeyene puan yok. İlk yarıda MehmetYılmaz'ın direkten dönen topundan başka hiçbir organize atak girişimi yoktu. Israrcı bir biçimde Sebatspor savunmasının çok adam bulundurduğu orta bölümde kısa paslarla atak girişiminde bulunma yanlışlığı gösterdiler. Özellikle Mehmet, Gökdeniz, Fatih ve Yattara gibi 4 hücum oyuncusunun böylesi bir oyun anlayışında sorumlulukları çok büyük.

Szymkowiak'a tam not
Dünkü maçın ilk yarısında olduğu gibi gol pozisyonları üretmede yetersiz kaldıklarında dönen toplarda rakip Sebatspor değil de bir başka takım olsaydı Trabzonspor için bu maçın sonucu herhalde böyle olmazdı. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Mehmet Yılmaz'ın yerine yeni transfer Polonyalı Szymkowiak'ın orta alana girmesiyle birlikte ilk yarıya oranla Trabzonspor'un daha olumlu bir oyun ortaya koyduğunu gözlemledik. Szymkowiak ilk maçı olmasına rağmen top kullanma açısından tam not aldı. 64'te de D'Haene'nin golü geldi. Oyun temposunu arttırdığı zaman Trabzonspor takımına faydalı olacağının mesajlarını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA