Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sorumsuzluk ve Vahid

Futbol ciddi bir oyun. Yani bitiş düdüğü çalmadan oyundaki sorumluluğunuzu ve konsantrasyonunuzu kaybetmeyeceksiniz. Dün Trabzonspor'un bu karşılaşmayı mağlup olarak bitirmesinin iki önemli sebebi var.
1- Sorumsuzluk
2- Vahid Halilhodziç
Trabzonspor'un oyun kurgusuna baktığımızda orta alanın önünde Szymkowiak, ileride ise Fatih ile Yattara'yı görüyoruz. Bu üç futbolcunun da takım hücumdayken önemli görevleri var. Çünkü bu üç isim de top rakibe geçtiğinde yoklar. Yani rakip topa hakim olduğu anda üç futbolcu da, oyundan düşüyor. Özellikle maçın ikinci yarısında Ankaraspor, 10 kişi kaldıktan sonra savunmasında öylesine boşluklar verdi ki, eğer bu üç oyuncu kendi aralarındaki birlikteliği sağlayabilse ve de girdikleri gol pozisyonlarında vurdumduymaz olmasalar bordo-mavili takım üç puanı farklı bir skorla alabilirdi. Hele Fatih'in yenilen üçüncü golde payı büyük.

UFUKHAN DIŞINDA HEPSİ PANİK
Gelelim Vahid Halilhodziç'e... Durum 2-1 iken ve üstelik rakip 10 kişi kalmışken savunmaya Kürşat'ın alınarak bütün defans dengesinin bozulması nasıl bir taktiktir? Ersen Martin'i tutmakla görevlendirdiği Kürşat girdikten sonra bu oyuncu bir gol attı. Ve çıktığı her hava topunu aldı. Savunmanın zaafları herkesçe biliniyor. Genç ve deneyimsiz Ufukhan dışında tüm savunmacılarının tüm bir maç boyunca aşırı panik ve telaşlarına bir anlam verebilmek mümkün değil.
Bana göre Halilhodziç savunmaya Kürşat'ı almak yerine orta alanda hiçbir şey üretmeyen Adem'i çıkartıp, yerine Hasan Üçüncü'yü alsa daha doğru bir karar vermiş olurdu. Ankaraspor savunma yanlışları üst düzeyde bir takım olmasına rağmen orta alanda ve hücumda iyi oyunculara sahip. İlk yarıyı 2-0 geride kapatmalarına rağmen ve üstelik ikinci devrede 10 kişi kaldıktan sonra bile mücadeleyi bırakmadılar. Ve son dakikalarda attıkları iki golle de kazandılar. Trabzon'u bundan sonra çok zor günler bekliyor. Çünkü aşağıdaki takımlarla puan farkı gün geçtikçe azalıyor. En kısa zamanda toparlanılmazsa ve de ikinci yarıya girilirken transfer ayında gerekli oyuncular alınmazsa gerçekten işleri çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA