Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Güneş uyum peşinde

Trabzonspor Diyarbakır deplasmanında maça çok arzulu ve istekli başladı. Diyarbakırspor rakibin gücünün bilincinde kenarları kapatarak orta sahasını savunmaya yakın oynatmaya çalıştı. Ve de karşı ataklarda golü bulmayı amaçladı. Fakat bu oyun kurgusu dakikalar ilerledikçe sırıtmaya başladı. Diyarbakırspor'un savunmasının ortasında oynayan Ümit Bozkurt ve Diallo her pozisyonda geriye sarkarak oynamayı düşündüklerinden orta sahalarıyla aralarında büyük boşluklar oluştu.
Trabzon orta sahasında yer alan Selçuk, Colman, Engin ve Alanzinho ayağa pası çok iyi uyguladılar. Ve Diyarbakırspor'un bu boşluklarını çok iyi değerlendirdiler. Özellikle Alanzinho ilk yarıda Trabzonspor'un en yararlı oyuncusu idi. Driplinglerle adam eksiltti, arkadaşlarına mükemmel ara topları attı. Ve da çok az top kaybıyla oynadı. Engin'in perdeyi açışından sonra ise Trabzonspor'da sorunlar baş gösterdi. Ayağa oynama düşüncesi terk edildi. Ve uzun toplarla pozisyon bulmaya çalışıldı. Atılan uzun toplar sonucunda rakipten dönen ikinci toplar da kazanılmadığı için Diyarbakırspor, Trabzonspor kalesine daha fazla gelmeye başladı. Yenilen golde ise önce Egemen'in zamanlama hatası ve sonra da kalecinin hatası vardı.
Beraberlik golünden sonra konuk ekip yine üstünlüğü ele alan takımdı. Üst üste girilen gol pozisyonlarından sonra yine Engin'le öne geçme becerisi gösterdiler.

ISRARLI 11'İN MEYVESİ
İkinci yarıda ise Trabzonspor orta sahası ilk yarıdaki görüntüsünden tamamen uzaklaştı. Selçuk ve Colman oyunda hiç gözükmediler. Önde oynayan Umut ve Alanzinho'nun da ilk yarıya göre daha fazla top kayıpları ve Diyarbakırspor'un sert oyunu bunlara eklenince zaman zaman Diyarbakırspor daha etkili oldu.
Trabzonspor adına ise Serkan'ın direkten dönen topu ve Umut'un kaçırdığı gol pozisyonu var.
Kupadaki üçte üç dışında ligin ikinci yarısının ikinci maçından da üç puan çıkartmaları Trabzonspor'un geleceği açısından önemli. Şenol Güneş, belirli bir 11 ve oyun kurgusunda ısrar ediyor. Bu da oyuncuların birbirleri ile uyumlarını artırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA