Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İki ayrı görüntü

Trabzonspor rahatlıkla kazanabileceği bir maçta yine sorunlarla boğuştu. Maçın ilk yarısında savunmayı öne çıkartarak Kasımpaşa'yı alanında yaptıkları presle hataya zorladılar. Böylece her iki kanattan da atak girişiminde bulundular ve çok sayıda gol pozisyonu ürettiler. Ama gol pozisyonlarına giren oyuncu Umut olunca sorunlar baş gösterdi!
Kolayı varken zoru yapmak. En az 4 net pozisyonda arkadaşlarıyla paylaşmamak... Tamam, herkes söyler golcünün bencil olduğunu ama dünkü Umut'un görüntüsü bencilliğin de ötesindeydi. Pas-şut tercih yanlışlıklarının yanı sıra özellikle Teo'yu kaleciyle karşı karşıya bırakacak 2 pozisyonu var ki, bunları anlayabilmek kolay değil.
İkinci yarı Egemen'in golünden sonra ise Şenol Güneş'in Teo'yu oyundan çıkartıp Ceyhun'u orta sahaya alması yanlıştı. Çünkü Ceyhun, orta saha oyuncusu değil. Pas kayıpları üst düzeyde.
Dün gördük ki; oyuna girdikten sonra Kasımpaşa ilk yarıya göre Trabzonspor kalesine daha fazla gelmeye başladı.

HAKEM FİYASKOSU...
Hakemlere gelince... Son yıllarda hiçbir maçta bu kadar pozisyonları yorumlama becerisi olmayan bir hakemle karşılaşmadık. Yardımcılarıyla birlikte çok başarısız bir yönetim sergiledi. Verdiği ya da veremediği kartlar, gereksiz faul düdükleri ve Kasımpaşa'nın penaltısını es geçerek bir maçı katlettiler. Cenk'e Trabzon ceza alanı içerisinde Engin tarafından yapılan hareket yüzde yüz penaltıydı. Maçın kırılma noktası da bu pozisyondu.
Kasımpaşa maçı bizlere bir kez daha gösterdi ki, Trabzonspor'da önümüzdeki sezon istenilen hedefe ulaşabilmek için bugünden gelecek sezonun hesapları yapılmalı. Bu takım kadrosunu göz önüne getirdiğimizde en az 4-5 oyuncuya ihtiyaç var.
Yabancı oyuncuların bu sezon gösterdikleri performanslar masaya yatırılarak Trabzon'un yapısına uygun ve her şeyden önemlisi sorumluluk alan ve hedefi olan yabancı oyuncuların takıma katılımı gerçekleştirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA