Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sürpriz olmadı

İlk yarının bitiminden sonra yazdık çizdik, Trabzonspor'un nokta transferler yapmasını söyledik. Özellikle Umut'a alternatif ya da partner bir oyuncu ve orta sahada Selçuk-Colman'ın yükünü hafifletecek bir futbolcunun alınması gerektiğini belirttik. Ama Trabzonspor Piotr ve Pawel Brozek kardeşleri aldı!
Dünkü karşılaşma bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor'un transferdeki yanlışları çok başını ağrıtacak. Oyuna iyi başlayamayan, temposuz ve rakibe kendi oyununu kabul ettiremeyen Trabzonspor'un bu maçta iki puan bırakması sürpriz sayılmamalı.
Trabzonspor'un oyun şablonunda Colman'ın orta sahadaki performansı çok önemli. Colman maçın özellikle ilk yarısında savunmaya çok yakın oynadı. Fiziksel anlamda hazır gözükmedi. Selçuk da geriye çok fazla geldiği için Trabzonspor hücumda rakibi baskı altında tutamadı.
Önde Jaja'nın çok fazla top kaybı yapması, Burak ve Cale'nin sol kenarda atak girişimlerinin az olması yüzünden bütün yük sağ kenara bindi. Yattara-Serkan Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan oyunculardı. Özellikle Yattara bana göre ilk yarının en etkili ismiydi ve Trabzonspor'un attığı golde payı çok büyüktü.
İkinci yarıda, Şenol Güneş'in Colman'ı çıkartıp Serkan'ı orta sahaya almasını ve Tayfun'u Serkan'ın yerinde görevlendirmesi gerekirdi. Çünkü Serkan orta sahada dinamizmi artırarak Trabzonspor'un bu alanda daha üstün olmasını sağlayabilirdi.

YATTARA OYUNDA KALMALIYDI

İkinci yarıda Trabzonspor'un yakaladığı gol pozisyonları var. Bu pozisyonlarda oyuncular, paylaşma duygusundan yoksunlukları yüzünden ikinci golü bulamadılar. Trabzonspor'un orta saha yetersizliği de öne çıkınca, Ankaragücü Trabzonspor kalesine ilk yarıya göre daha fazla gelmeye başladı. Trabzonspor'un yediği golde Giray'ın hatası büyüktü. Bir de golden sonra Yattara'nın oyundan alınması yanlış bir tercihti. Yattara kenarda Ankargücü savunmasını bireysel becerilerle en fazla rahatsız eden oyuncuydu. Çıktıktan sonra Trabzonspor hücum girişimlerini Ankaragücü savunmasının en kalabalık olduğu orta bölgeden yapma yanlışlığı içine düştüğü için kendilerine 3 puanı getirecek golü de bulamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA