Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

'Takım' olmaktan uzak!

Yeniden yapılanma yolundaki Milli Takımımız, Güney Kore karşısında iyi görüntüler vermedi.
Hiddink'in çıkardığı 11'i düşündüğümüzde; Güney Kore gibi kendi sahasında kapanan ve kontrataklarla gol pozisyonları amaçlayan bir takım karşısında pozisyon üretmesi bir hayli zordu.
Çünkü orta sahada görev verdiği Selçuk-Sabri-Emre daha çok geriye gelerek top almaya çalışan oyuncular. Kanatlardaki Hamit ve Mehmet Ekici de ideal kenar oyuncuları olmadıkları için rakip savunmanın dengesini bozamadık.
Bir iki kez sağ kanattan Hamit ve Sabri'nin bireysel becerileriyle getirdiği toplar dışında Milli Takımımız'ın karşı kalede yarattığı tehlike yoktu.
İkinci yarı ise Serkan Balcı'nın yerine Gökhan Gönül ve Umut'un yerine Kazım oyuna girdi. Dün forvete geçen Kazım'ı kenarda kullanmak, daha akılcı. Çünkü Kazım ileri uçta tek başına oynayabilecek özelliğe sahip değil.
Güney Kore ilk yarıya oranla Milli Takımımız'ın sahasında daha fazla adamla hücum etmeye başladı. Kaptan Emre Belözoğlu'nun bir dakika içinde gördüğü iki kartla oyun dışı kalmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Böyle deneyimli bir oyuncunun, profesyonelliğe yakışmayan bir davranış içerisinde olmasını yadırgadım.

ARDA ARANIYOR
10 kişi kaldıktan sonra Milli Takım'ın zaman zaman Gökhan Gönül'ün geliştirdiği ataklarla pozisyonlar yakaladığını gördük, ancak bunlar sonucu değiştirmeye yetmedi. Son üç maçta olduğu gibi Güney Kore'ye de gol atmayı başaramadık.
Güney Kore maçı da gösterdi ki Milli Takımımız henüz bir 'takım' hüviyetinde değil. Yeni oyuncular şans bulsa da belirli bir oyun sistemi içerisinde görünmüyorlar. Herkes kendi kişisel yeteneği ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Saha içi yardımlaşmaları yok denecek kadar az.
Bloklar arası uyum istenilen düzeyde değil. Özellikle hücuma çıkışlarda çok önemli sorunlar var. Arda Turan'ın yokluğu Milli Takımımız için şu an çok büyük sorun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA