Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Arda ve beceri!

Avusturya'nın sahaya çıkardığı 11'i göz önüne getirdiğimizde 8 numaralı Alaba'yı bir kenara bırakırsak, yaratıcı futbolculardan yoksun, vasat bir takım olduğu gerçeğini söyleyebiliriz. Bu, gruptaki ikincilik iddiamızı sürdürebilmemiz için mutlak 3 puan almamız gereken bir maçtı. Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde önde oynamaya çalışan, yaptığı presle rakibi hataya zorlayan ve baskı altında tutmaya çalışan bir milli takım vardı. Ne yazık ki, Burak'ın girdiği gol pozisyonundan başka bir üretkenliğimiz yoktu.
Burak, Trabzonspor'da Umut'un arkasında görev alan ve savunmanın boşluklarına yaptığı koşularla pozisyon bulan bir oyuncu. Bana göre Hiddink önde Semih ile oyuna başlayıp Burak'a Trabzonspor'daki görevi verse daha etkili bir görüntü ortaya çıkardı. Önde Burak hareketli olmasına rağmen orta sahadan Nuri ve Mehmet Ekinci'den gerekli desteği alamadı. Hamit ve Arda da kenarlarda kaldığı anlarda gol pozisyonu üretmede yetersiz kalındı. Oyunun kilitlendiği anda ise Arda'nın kişisel becerisi ile attığı gol çok önemliydi. Her ne kadar Avusturya savunmasının bu golde çok büyük hatası olsa da Arda oyun zekasını bir kez daha öne çıkaran futbolcu oldu. İkinci yarı Avusturya beraberliği yakalayabilmek için bir forvet oyuncusunu daha oyuna alarak 4-4-2'ye döndü.

SELÇUK İNAN'I ÇOK BEĞENDİM
Gökhan Gönül'ün attığı gole kadarki bölümde ise orta sahada daha fazla oyunu kontrol eden ve milli takımımızı baskı altında tutan bir Avusturya vardı. Fakat yukarıda belirttiğim gibi yaratıcı oyuncusunun olmaması ve savunmada milli takımın daha dikkatli bir futbol ortaya koymasından dolayı üçüncü bölgede etkili olamadılar. Kazandıkları penaltıda ise kaleci Volkan kendilerine gol şansı vermedi.
Alınan üç puan gruptaki ikincilik şansımızı devam ettirdi. Yeni bir ekip olmanın bir takım sorunları beraberinde getireceği gerçeğini gözardı etmememiz lazım. Bu arada Selçuk için bir paragraf açmam gerekiyor. Bu sezon kendisini en fazla geliştiren futbolcuların başında geliyor. Dün de milli takımda orta sahada verilen görevi en iyi şekilde yapan isimdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA