Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üretemiyor!

Trabzonspor açısından boşa geçen bir ilk yarı, zaten Şenol Güneş'in sahaya sürdüğü 11'i gözönüne getirdiğimizde ilk yarıda Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyun bizler için sürpriz değil. Çünkü orta sahada savunmanın önünde Sapara, Colman. O Sapara ki; oyun kurucu özelikleri olan bir oyuncu. Bu ikilinin önünde Volkan Şen, Adrian, Alanzinho ve en önde Burak. Böylesi bir ortasaha oyuncu profiliyle top rakibe geçtiği anda sorunlar başlıyor. Çünkü bu oyuncuların topu rakipten alma gibi bir düşünceleri yok. Sadece göz markajı yapıyorlar. Öyle ki Antalyasporlu Deniz Barış, kendi alanından aldığı topla bütün bir sahasını dümdüz geçerek kaleciyi çalımladı. Ve belki de futbol hayatının en kolay gollerinden birini attı. Trabzonspor'un yediği iki golde de Antalyasporlu oyuncular hiçbir baskı görmeden çok kolay sonucu gittiler. Ofansif özellikli, teknik becerileri olan- yukarda andığınız- Trabzonsporlu oyuncular birbirlerinden kopuk iletişimsiz, sadece bireysel hareketlerle sonuça gitme gibi yanlış bir oyun tarzı ortaya koydukları için hücumda da Trabzon üretkenlik sağlayamadı.

MAÇTA HAKEM VAR MIYDI?
İkinci yarı yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra ise Trabzonspor ilk yarıya göre daha dengeli bir takım görüntüsündeydi. Antalyaspor'a kendi alanında rahat topla çıkma olanağı vermedi. Antalyaspor sahasında baskıyla hataya zorlandı. Özellikle sağ kenardan hücum girişimlerinde sıkça bulundu. Trabzonspor adına daha fazla pozisyon zenginliğinin yaşanmamasının en önemli nedenlerinden biri Volkan Şen'in ısrarla çizgiye inme alışkanlığından dolayı daha önce topu cezaalanı içerisinde bekleyen arkadaşlarıyla buluşturamamasından kaynaklandı. Yine her zaman olduğu gibi gecede ortaya çıkan oyuncu Burak oldu. Trabzonspor'u ipten alan oyuncu oldu. Hakeme gelince; bana göre dün akşam maçta hakem var mıydı?. Tartışılır. Bütün bir maç boyunca öylesi kararlar verdi ki şaşırmamak mümkün değil. Eğer dün sahada başka bir olay çıkmamışsa oyuncuların iyi niyetlerine şükretsin. Trabzonspor adına vermiş olduğu penaltı. Çok yanlış bir karardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA