Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

SABAH'a teşekkürler

Sibel Sınırca, bu yıl liseyi birinci olarak bitirdi. Okul birinciliği kontenjanından Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümüne giriyordu. Ancak birinciliğini, okulu ÖSYM'ye bildirmemişti, kazanamadı. SABAH olarak konuyu ele aldık ve hak ettiği yere yerleştirildi. Bize teşekkür maili göndermiş. Bu mutluluğu sizinle paylaşıyorum.
Değerli Sait hocam; Hatırladığınız üzere, birkaç ay önce mağduriyetimi köşenizde paylaşarak, kişi ve kurumlara destek çağrısında bulunmuştunuz. Durumumla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince incelemeler sürüyor, gerekli davalar tarafımızdan açıldı ve bir sonuca ulaştık. Nihayetinde Ankara 11. İdare Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı verilip, mağduriyetimin giderilmesi için büyük bir adım atıldı. Size süreci özetlemek istiyorum:
Bu yıl liseden birincilikle mezun olup, üniversite sınavına girdim. Yerleştirmeler açıklandığında, puanım yetmesine rağmen birincilik kontenjanlarından faydalanamadım. Sonrasında konu ile ilgili, mezun olduğum Bahçeşehir Amerikan Kültür Koleji Tic. Ltd. Şti. Özel Akkol Anadolu Lisesi'ne, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve ÖSYM Başkanlığı'na dilekçe verdim.
MEB müfettişleri, okulumun ve benim savunmalarımızı alıp, olayın aciliyeti nedeniyle mahkemeye sunulmak üzere ön rapor hazırladı; soruşturma sürüyor. Gerekli evrakları toplayarak avukatımla Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde dava açtık. Sonuçta mağdur olduğuma dair yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Karar ÖSYM, MEB ve bana tebliğ edildikten sonra, konuyla birebir ilgilenen Sayın ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer DEMİR'e özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Bu süreçte durumun aciliyetini görerek beni mağdur etmeyen ve işlemleri hızlandıran, başta Ankara 11. İdare Mahkemesi Başkanı ve üyelerine ve ilkeli ve güvenilir yayınlarıyla, bana desteğini esirgemeyen Sabah gazetesine ve köşesinde haftalarca durumu kamuoyuna duyurabilmemi sağlayan, eğitim konularının duayen ismi, Sait Gürsoy hocama teşekkürü borç bilirim.
Bunun dışında ÖSYM Başkanlığı'nın, başvurularını bu dava nedeni ile kaçırdığımız yurt mağduriyetimizi Cumhurbaşkanlığı Halkla İletişim Merkezi'ne iletmesi ile Cumhurbaşkanlığı'nın da ivedilikle Valilik ve gerekli kanallara durumu intikal ettirmesi nedeni ile, Cumhurbaşkanlığı Halkla İletişim Merkezi'ne, Koordinatörüne ve ÖSYM'ye bu konuya gösterdikleri ilgi ve koordinasyon nedeniyle teşekkür ederim. Devletimiz mağdur ve haklı olanın yanında durduğunu bir kez daha gösterdi. Sonsuz teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA