Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Üç haftalık tatil başladı

Salgın nedeniyle uzaktan eğitime devam eden yaklaşık 18 milyon öğrencimiz, 3 haftalık tatile girdi. Öğrencilerimiz 23 gün tatil yapacak. Dünyamızı saran Kovid-19 virüs salgınından korunmak için evlerimizde kalıp sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek, gerekli önlemlerimizi alarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte, eğitim ve öğretim çalışmalarımıza uzun zamandır evlerimizden devam ediyoruz.
Evden öğretim, hepimiz için yeni bir oluşum. Hep birlikte üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek, bu yeni tip öğrenim olgusunu en verimli, en keyifli hale getirmeye çalıştık. Velilerimizin desteği, öğretmenlerimizin üst düzey çabası ve çocuklarımızın gayreti ile uzaktan eğitim sürecinin birinci dönemini tamamladık. Bu konuyu, Yiğit Okulları Genel Müdür Yardımcısı Derya Kargılı ile çevrimiçi bir sohbette konuştuk.
Değerli öğrencilerimiz, uzun ve zorlu süreçte akademik başarıdan çok, bize her zaman sorumluluk sahibi olan, ödevlerini zamanında yapan, kitap okuyan, imkânları doğrultusunda canlı derslere katılan bir öğrenci olduğunuzu gösterdiniz. Ayrıca, sabrınızı da kutlarım. Eksikleriniz elbette olabilir. Lakin o açığı öğretmenlerinizin desteği ve sizlerin gayreti ile çok rahat kapatabilirsiniz. Bilgisayar, telefon ya da tablet başında saatlerce ders dinlemek çok zor biliyorum. Sizler bu zorluğu çok güzel başardınız. Şimdi üç haftalık bir tatil sizi bekliyor. Öncelikle evde olduğunuz sürede kendinizi ve ailenizi üzmeyin. Siz, her şeyin en güzelini yaparsınız. Bence, biraz dijital dünyadan uzak durun.
Sevgili velilerimiz, tatil öğrencilerimiz için sadece tablet, televizyon, bilgisayar başında geçirilen bir dönem olmamalı. Hem dinlenmeli hem de öğrendiklerini unutmamak için çalışmalılar. Bu nedenle program yapmak çok önemli. Peki tatilde nasıl bir program yapmalılar? İlk önce onları, nelerin rahatlatacağını düşünün. Spor yapmak mı? Resimle ilgilenmek mi? Müzik dinlemek ya da enstrüman çalmak mı?
Bunlar öğrencilerimizin özel zevklerine uygun ve nefes alabilecekleri, evde yapılabilecek etkinlikler olmalı. Öğrencilerimizin kendi özel zevklerini, yapabilecekleri zamanları muhakkak programlarının içine yerleştirmelerini sağlayın. Çünkü deşarj olamayan bir öğrenci, verimli bir şekilde ders çalışamayacak ve odaklanamayacak. Siz de bir süre dijital ortamı unutursanız iyi olur.
Kendileri için ev ortamında keyif alacakları tatil programlarını oluştururken, programlarında olmazsa olmazlardan birisi de geçmiş konuların tekrarı olmalı. Çok iyi biliyoruz ki, tekrar edilmeyen ve kullanılmayan bilgi unutulur. Bu nedenle tekrarın olmadığı bir tatil programı düşünülemez. Tatilde öğrencilerimiz öncelikle dinlenmeli, sonrasında kitap okumaya çok fazla önem vermeli. Öğrencilerimiz isterlerse ellerindeki ek kaynaklardan da sorular çözerek öğrendiklerini çok daha iyi pekiştirebilecekler.
Unutmayalım, yaptıkları programı uygulama iradesi öğrencilerimize ait olmalı. Hiçbir yetişkinin bunları hatırlatmasına ihtiyaçları olmadığını da siz velilerimize hatırlatmak isterim.

MERKEZİ SINAVLARA HAZIRLANANLAR
8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12'nci sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim ara tatille birlikte başlatıldı. Destekleme ve yetiştirme kursları yarıyıl tatilinde (25 Ocak-7 Şubat arasında) hafta içi veya hafta sonu olacak şekilde planlandı. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı için, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. İnşallah tüm sınıflarımızda da yüz yüze eğitim en kısa sürede başlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA