Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

Başbakan Erdoğan Kıbrıs düğümünü çözdü

Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs çıkarması, Kıbrıs'ta 1974 'Barış Harekâtı'ndan sonra en önemli dönüm noktasıdır. Başbakan Erdoğan, kendi ifadesiyle 'ustalık dönemi'nin ilk parlak dış politika hamlesini gerçekleştirmiş ve en az yarım asırdır devam eden 'Kıbrıs Kördüğümü'nü çözmüştür.

***

Rumlar, ünlü 'Megalo İdea' hedefleri çerçevesinde Kıbrıs'ta ENOSİS adını verdikleri politikayla Türkleri etnik temizliğe tâbi tutarak Ada'nın tamamına hâkim olmayı ve Yunanistan ile birleşmek için her türlü melaneti yapmaktan geri durmamışlardır. Türkler üzerinde gerçekleştirdikleri katliam bilinmektedir.
Ancak Kıbrıs Türklüğü buna karşı çıkarak Türkiye'nin de desteğiyle mücadelesine devam etmiştir.
'Kıbrıs Barış Harekâtı', -gecikilerek yapılmış da olsa- Türkiye'nin uluslararası hukuka dayanan, Londra ve Zürih anlaşmalarındaki yetkilerini kullanarak gerçekleştirilen haklı bir harekâttır. Ancak, akan kanın durdurulmuş olmasına rağmen mesele bir çözüme kavuşturulamadan kırk yıla yakın bir zamandır kangrenleşmiş olarak devam etmiştir.
O dönemde Dışişleri Bakanı olan Cumhurbaşkanı Gül'ün de gayretleriyle, AK Parti İktidarı zamanında meselenin çözümü için Rumlar köşeye sıkıştırılmışlarsa da Avrupa'nın şımarık çocuğu olan Rumları tarih boyunca kayıran Batılılar, Kıbrıs Rum Kesimi'ni mevzuata aykırı olarak AB üyesi yapmışlar; bununla da kalmayıp Kıbrıs meselesini, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda hiç utanmadan şantaj olarak kullanmışlardır.
***

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs çıkarması sırasında, sadece Kıbrıs konusunda değil, AB ve İsrail konularında da Büyük İskender'e taş çıkartırcasına '3 kördüğüm' konusunda, Türkiye'nin kılıcını indirerek yıllardır beklediğimiz restleri çekmiştir.
Şöyle ki:
KIBRIS konusunda şu gerçekçi tespitleri yaparak nihaî netice için 2011 sonuna kadar mühlet vermiştir.
1. Kıbrıs bizim 'Millî Dâvâmız'dır.
2. Biz her türlü formüle razı olduk; Annan Plânı'nı referandumla kabul etmemize rağmen KKTC'ye ve Türkiye'ye haksızlık yapıldı.
3. Kıbrıs diye bir devlet yok; Rum Kesimi ve KKTC var.
4. Kimseye Kıbrıs üzerinde operasyon yaptırmayız.
5. Çözüm, âdil, kapsamlı ve kurucu iki devlettir.
6. Artık Annan Plânı'ndaki toprak anlaşması da geçerli değildir. Güzelyurt da Karpaz da KKTC'ye aittir.
7. Kimse KKTC Türk'üne kölelik uygulaması yapamaz; ambargo ve izolasyon uygulayamaz.
8. Kıbrıslı kardeşlerimizi haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız.
9. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Yıl sonuna kadar netice alamazsak Türkiye üzerine düşeni yapar.
AB konusunda:
Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığını kabul etmemiz mümkün değildir. Devlet olarak tanımadığımız kimseler muhatabımız olamaz. Bu takdirde AB ile ilişkilerimizi 6 aylığına dondururuz.
İSRAİL konusunda:
Başbakan Erdoğan, Mavi Marmara saldırısı konusunda İsrail'e özür dilemesi için bir haftalık mühlet verdi ve özür dilenmediği takdirde Gazze'ye gideceğini söyledi. Bu ise, Ortadoğu'daki bütün dengelerin değişmesi demektir.
***

Başbakan Erdoğan'ı candan tebrik ederek alkışlıyoruz. Kıbrıs'ın Millî Kahramanı Rauf Denktaş'tan sonra O'nu, Kıbrıs'ın ve yeni, güçlü Türkiye'nin kahramanı olarak ilân ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA