Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

CHP'nin açıklaması

CHP Milletvekili emekli büyükelçi Osman Korutürk, salı günkü yazımla ilgili olarak Türkiye adına beni memnun eden bir açıklama gönderdi. Açıklamayı aynen yayınlıyorum:
"CHP heyeti Sosyalist Enternasyonal'in Cape Town'da yapılan 14'üncü Kongre toplantısında, IRAK KYB ile İran KDP'nin toplantıda yaptıkları konuşmalar doğrultusunda Sonuç Bildirgesine, konulmasını istedikleri paragrafın yazımına itiraz etmiş, bu paragrafın taslağında yer alan 'Kürtlerin self-determinasyon hakkının mevcut olduğu' yolundaki ibarenin metne girmesini engellemiş; sonuç bildirgesinde Kürt sorununu İsrail-Filistin meselesine benzeterek, bunun çok taraflı bir sorun olduğu mealindeki yazımı içeren paragrafın tamamına karşı olduğunu ve katılmadığını kürsüden alenen, Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu'nun ağzından beyan etmiş ve kayda geçirtmiştir. Bu tutum İstanbul Milletvekili Osman Korutürk tarafından ayrıca Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreu'ya da aktarılmış ve CHP'nin bu paragrafı kabul etmediği Başkana doğrudan da bildirilmiştir. CHP'nin tutumu ayrıca Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla SE Başkan ve Genel Sekreteri'ne rezerv niteliğinde olmak üzere resmen yazılı olarak da iletilmiştir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı seçilmesi sonucu SE'in merkez yönetim kurulunu teşkil eden Prezidyum'una girmiş olan CHP, bu konumundan da yararlanarak, ulusal çıkarlarımızı, her yerde olduğu gibi, Sosyalist Enternasyonal içinde de etkin şekilde gözetmeyi sürdürecek, bu konuya ilişkin çalışmalara da parti politikası doğrultusunda gereken hassasiyetle katkıda bulunacaktır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA