Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

Dışişleri Bakanı'nın açıklaması

Salı günkü yazımda, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bir gazetede, 'Ulusçulukla hesaplaşma zamanı geldi' başlığı altında yayınlanan röportajını eleştirmiş; 'millet' ve 'milliyetçilik' kavramlarını tahlil ederek, bu kavramların Türkiye'de Batı'dan farklı algılandığını yazmıştım.
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Davutoğlu her zamanki gibi nezaketiyle beni aradı. Beyanlarının yanlış anlaşıldığını, kendisinin 'millet' ve 'milliyetçiliği' kastetmediğini; 'ulusçuluk' sözünü 'kavmiyetçilik' yani ırkçılık olarak kullandığını açıkladı. Bu analizi yaparken, özellikle ırkçı-bölücü ve ayrımcıları göz önüne aldığını belirtti. Aynı röportajda merhum Cengiz Dağcı'nın Kırım'daki cenaze merasimine -ki beraber katılmıştık- gittiğini de kaydeden Davutoğlu'nun Türkiye merkezli 'büyük rüyası'nın gerçekleşmesini diliyorum. Bilvesile, vatanseverliğinden ve bu anlamda milliyetçiliğinden şüphe etmediğim Davutoğlu'nun açıklamasını büyük bir memnuniyetle yayınlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA