Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

Sungur Ağabey Hakk'a yürüdü

Büyük İslâm Âlimi Bediüzzaman Said-i Nursî Hazretlerinin, yaşayan en yakın nurlu talebesi Mustafa Sungur'u kaybettik. Bütün ömrünü İslâm'a ve Risâlei Nur'lara vakfeden, bu yolda binlerce nurlu talebe yetiştiren Sungur Ağabey, 'Anadolu Ağabeyleri' içinde en mütevazı olandı. Yıllar öncesinde Şanlıurfa'daki bir sohbetimizde, milliyetçi-muhafazakâr çevrelerin şiddetle karşı çıktığı AB'ye katılma konusunda şu sözleri beni etkilemişti: 'Herkes ortak pazara karşı çıkıyor ve insanımızın ahlâkını değiştireceğini söylüyor. Biz, insanımızın imanına ve ahlâkına güveniyoruz. Bundan korkmamamız lâzımdır'.
Sungur Ağabey
, Üstâd ile beraber çok çile çekti. Haksız yere konulduğu hapishanelerde zulme mâruz kaldı. Lâkin, inancından ve mücadelesinden aslâ vazgeçmedi. Benim de dâhil olduğum üç nesil üzerinde büyük emeği vardır.
Sevgili, kalbi nurlu, yüzü nurlu Ağabeyimiz, Yüce Allah (c.c.) sana rahmet eylesin. Ruhun şâd olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA