Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Takva sahibi insan ne demektir?
C.1.)
Takva, günahtan ve cehennemden korunmak anlamına gelir. Takvalı insan günah işlemeyen kalbini Allah'a bağlayan, haramdan sakınan, cehennemin kapısını örtecek güzel ameller işleyen temiz Müslüman anlamına gelir.
S.2.) Bugün ki Yahudi ve Hıristiyanların kestiği hayvan yenir mi?
C.2.)
Bugünkü Yahudi ve Hıristiyanların kestikleri büyük veya küçükbaş hayvanların eti yenilir.
S.3.) Şu anda cennet ve cehennem var mı?
C.3.)
Şu anda cennet ve cehennem yaratılmıştır.
Ancak insanların ruh ve bedenleri, cennet ve cehenneme mahşerden sonra gireceklerdir. Şu anda var olmaları, mahşer âlemine şüphesiz iman etmemizi sağlamak içindir. Gözlerle görürcesine iman etmemizi sağlamak için.
S.4.) Daha önce çalıştığım marketten para çaldım. Şimdi pişmanım ne yapayım?
C.4.)
Hırsızlık yaptığınız yere çaldığınız parayı iade etmek zorundasınız. İade ederken illa ki o parayı çaldığınızı söylemeniz gerekmez. Ancak böyle bir imkân yoksa market kapanmışsa mesela bu parayı onların sevabına fakire verirsiniz.
S.5.) Babam sevdiğim adama vermiyor.
Sevdiğime kaçsam günah olur mu?
C.5.)
Evden kaçmak, kocaya kaçmak doğru değildir. Babanızla anlaşmaya çabalayın sabırlı olunuz. İleride mutlaka sonuç alırsınız. Ama kaçmak doğru değildir. Sonu çoğu kez hayırsız olur.
Bu arada babanız, sizi istemediğiniz birine vermek hakkına sahip değildir.
S.6.) Sedef hastasıyım. Suyla temas etmemesi gereken bölgelerimi ne yapayım?
C.6.)
Yıkayabildiğiniz yerleri yıkayın, diğer yerleri meshediniz. Eğer abdest organlarınızı hiç yıkayamıyorsanız bu durumda teyemmüm yaparsınız.
Ama şartlar ne olursa olsun namazınızı bırakmayın.
S.7.) Başka bir bedenle dünyaya gelinebilir mi? Bu safsatadan ibaret bir inanıştır. İslam dini reenkarnasyonu kabul etmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA