Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Halep günah olarak yeter

İslam ve Arap âleminin liderleri, Halep'te olan kanı, işlenen cinayetleri, zulüm ve işkenceyi engellemek için neden sessiz kalıyorlar. Bu konuda bir şeyler yapmak için çırpınan Türkiye'ye neden güç vermezler. Halep için bir şeyler yapmayan, katliama göz yuman, Suriye'den kaçan yüzbinlere kapılarını kapatan İslam ve Arap âleminin vurdumduymazlarına günah olarak Halep yetecektir.
Halep'te akan kan yetecektir.
Suriye'de; Hz. Halid'in, Hz. Ömer'in oğlunun mezarı, Habil'in mezarı, Hz. Yahya'nın mübarek başı, Selahaddini Eyyubi'nin mezarı, Hz. Bilal'in mezarı, Hz. Cafer'in mezarı, Dıhye'nin, Abdullah bin Ümmü Mektum'un mezarı, Ebu Derda'nın mezarı var. Hepsi Suriye'de. Daha adını söyleyemediğim binlerce mübarek insanın. Muhyiddin Arabi'nin mezarı buradadır.
Binlerce sahabinin, tasavvuf büyüğünün, salih insanın, ilim erbabının vücutlarına mezar olan bu Suriye'dir. Orada şimdi binlerce çocuk, kadın, ihtiyar, günahsız hayatını kaybediyor. Bütün bunlardan hepimiz payımıza düşeni ahirette yükleneceğiz.
En azından dua edelim. Ümmetin bu karanlık ve zor günleri geride bırakması için hem fiili ve kavli duada bulunalım. Rabbim İslam beldelerindeki fitneyi söndürsün ve akan kana, yapılan zulme son verdirsin. Bu konuda samimi olarak çaba gösteren tek ülke de maalesef sadece Türkiye'dir. Nitekim yine Türkiye'nin müdahalesiyle ateşkes sağlandı.
Ama bugün Halep yarın kim bilir neresi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA