Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Egemenlik milletindir, Kandil’in değil

HDP'nin PKK'ya desteği söylem boyutunu aşalı çok oldu. Öncelikle, son bir yılda, HDP'nin kişi ve kurum bazında, direkt PKK gibi eylemde bulunduğu somut olaylara dair şu listeye bir bakalım:
23 Ağustos 2015: Van Emniyeti, Van Belediyesi'ne ait bir kamyonda patlayıcı yapımında kullanılan 100 kg. amonyum nitrat, 26 fitil ve 20 büyük pil ele geçirildiğini duyurdu.
Operasyonda iki kişi de gözaltına alındı. İçinde patlamaya hazır bomba düzenekleri bulunan aracın, belediye görevlisi Mehmet B. tarafından 'belediye hizmetlerinde kullanılmak' amacıyla kiralandığı belirtildi.
4 Ocak 2016: Mardin Dargeçit Belediyesi'ne ait traktörden roketatar ve Kalaşnikof başta olmak üzere çok sayıda silah ele geçirildi.
31 Ocak 2016: Güvenlik güçlerinin, PKK'lıların depo olarak kullandığı hücre evinde yaptığı aramada çuvallar içinde bol miktarda gıda maddesi, ilaç, şarjör ve mühimmat ele geçirildi. Birçok kutu üzerinde HDP'nin belediyelerince gönderildiğine dair logo ve yazılar tespit edildi. Güvenlik kaynakları, HDP'li belediyelerin, vatandaşa 'sosyal yardım' adı altında dağıtılması için hazırlanan kolileri terör örgütüne el altından ulaştırdığını belirtiyor.
22 Şubat 2016: HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer'in taziyesine katıldı.
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, olaya ilişkin açıklamalarda bulunarak Hezer'i savundu.
15 Nisan 2016: PKK'lıların Van İpekyolu'nda öğrencilerin geçiş güzergâhına yerleştirdiği 38 kilo amonyum nitrat ve 160 gram A4 patlayıcıyla hazırlanan tuzak son anda fark edilerek imha edildi. Bomba döşendikten sonra HDP'li belediyenin kabloların üzerine parke yerleştirip tuzağı gizlediği belirlendi.
20 Nisan 2016: İdil ilçesinde, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lı için, HDP'li İdil Belediyesi'ne ait kültür merkezinde mevlit programı düzenlendi.
PKK'lı için tertip edilen mevlit programına İdil Belediyesi eş başkanları Muhdi Aslan ile Nevin Oyman da katıldı.
16 Haziran 2016: İstanbul Vezneciler'de 6 polisin şehit olduğu, 6 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın cenazesini kaldıranlar arasında HDP'li Kayapınar ve Bağlar Belediye eş başkanları ile HDP il eşbaşkanı da vardı. Tabuta PKK flaması örtüldü.
28 Haziran 2016: Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDP'li Şırnak Belediye binasında Terörle Mücadele ekiplerince arama yapıldı. Binada 19 adet havan topu ve 1 adet tabanca ele geçirildi.
Havanlar olay yerinde imha edildi.
10 Temmuz 2016: Mardin'in Artuklu ilçesindeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na yönelik PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 2 askeri şehit eden saldırıda kullanılan aracın HDP'li Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu tespit edildi.
Tüm bunları alt alta koyunca, PKK'ya yardım yataklığı geçin, personelinden iş makinesine kadar her şeyiyle bizzat PKK'nın uzantısı olarak halkın kendisine verdiği yetkiyi halka karşı kullanan, onların hayat hakkını, eğitim hakkını, çalışma hakkını, barınma hakkını gasp eden bu zulme 'belediyecilik' demek mümkün mü?
Ayrıca BDP'li belediyelerin önünden geçeni içeri atan, selam vereni tutuklayan, aynı fotoğrafa gireni yaftalayan KCK davaları süreciyle bugünü kıyaslamak izan yoksunluğudur.
O davadaki yanlışlıkları birebir anlatmış ve bu yüzden Ali Fuat Yılmazer'e yakın bir gazeteci tarafından 'Sıra sana geliyormuş' denilerek tehdit edilmiş ama yine de geri adım atmamış birisi olarak yazıyorum: HDP'li belediyelerden PKK terörünün uygulayıcısı haline gelmiş olanlara müdahale sonuna kadar meşrudur.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir;
Kandil'in değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA