Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kadın kotası

EY kadınlar, lütfen silkinin ve gaflet uykusundan uyanın. Kafayı üniversitedeki türbana takıp, kadınlara siyasette eşitlik tanınması uğraşından vazgeçmeyin. En önemli konulardan biri bu. Batının bütün ileri ülkelerinde kadınlara özel kota veriliyor.
"İlerlemeye muhtaç" Türkiye'de haydi haydi verilmeli. Pozitif ayrımcılık anayasada mutlaka yer almalı. Erdoğan'a yanlış bilgi aktarıldığı, KaDer Başkanı Hülya Gülbahar ile konuşması sonucunda ortaya çıktı. Erdoğan, Gülbahar'a "Hangi Batı ülkesinde kota mevcut" diye sordu. Halbuki kota var. Üstelik, olmasa dahi, Türkiye'nin, kadının önünü açmak için kotaya ihtiyacı var.
"Kadın erkek zaten eşittir; özel muameleyle hanımlarımızı özürlü konumuna koyamayız" gibi parlak sözler aldatıcıdır. Siyasetteki erkek egemenliğini kırabilmek için, en azından, ilk başlarda kadın kotası uygulanmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA