Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kadınlar..

İslâmiyet'in kadınlara verdiği önem, anlatılan hikâyelerden de belli. Kur'an-ı Kerim'in indiği dönemde, Arap toplumunda kadını değersizleştiren bir anlayış hâkim; kız çocuklarını diri diri gömdüklerini biliyoruz. Hz. Muhammed bunu yasaklıyor ve çok eşliliği, kayda bağlayarak, sadece mevcut istismarı sınırlamak amacıyla getiriyor. Ama gelin görün ki, Medine'de, kadın hakları, erkeğin çok gerisinde. Nasıl mı fark ettim? Meselâ Mescid-i Nebevi'ye gideceğiz; ekranlı telefon taşımak kadına yasak, erkeğe değil. Cennet Bahçesi, yalnız muayyen zaman dilimlerinde kadına açılıyor. Geri kalan sürede, sadece erkekler istifade edebiliyor. Mescid-i Nebevi'nin hemen yanında bulunan ve peygamberimizin, Hz. Aişe dahil hanımlarının, kızlarının, halalarının, 10 bin civarında sahabenin yattığı Cennetül Baki Kabristanı'na, kadınların girmesine izin yok. Medine'de gördüğüm hanımların çoğu siyah "hayaletler" gibiydi. Suudi Arabistan'da hâlâ, 45 yaşın üstündeki kadınların araba kullanmasına izin verilip verilmemesi tartışılıyor. Varın gerisini siz düşünün...

***
Cidde'de yabancılar açık gezebiliyor. Ama Suudlu kadınlar, sokakta, üzerlerine mutlaka siyah bir örtü geçiriyorlar; hatta yüzlerini, bazen de gözlerini bile kapatıyorlar. Cidde'de bir alışveriş merkezinde çektim bu resmi. Birisinin elinde cep telefonu, diğerinin elinde alışveriş paketi. Sadece eller meydanda.

***
YARIN
Neden Medine-i Münevvere? Kıble nasıl ve nerede değişti?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA