Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Mekke yolunda

Medine'de herkes heyecan içinde, bir an önce Mekke'ye ulaşmayı bekliyordu. Umre yapmak için, Mikat sınırları dışında niyet etmek zorundasınız. Mekke çevresinde Mikat denilen noktalar var. Umre ya da hac yaparken ihramsız olarak buraları aşamazsınız. Dolayısıyla, biz de, Medine'de niyet edip ihrama girdik. İhram elbisesini giyip, niyet etmeden önce 2 rekât namaz kılıyorsunuz.
400 kişilik bir kafileydik. Eman Tur'un başarılı organizasyonuyla uçaklara dağıtıldık. Kimisi de, 6 saat süren otobüs yolculuğunu tercih etti. Benim şansıma saat 17'deki uçak isabet etmişti. Önce otobüsle Medine Havaalanı'na, oradan uçakla Cidde'ye, Cidde'den 1.5 saat otobüsle Mekke'ye vardık. Mekke'de havaalanı yok. Cidde'den karayoluyla Mekke'ye geçilebiliyor.

***

Medine, hurma bahçeleriyle beraber yeşilini kaybetmiş. Tek tük kalan bahçelerden birine öğle yemeği için gittik. Güneşli bir havada Özbek pilavı ile kuzu tandır yedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA