Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Anayasa değişikliği ve uzlaşma

Anayasa paketinde en fazla yargı reformuna karşı çıkılıyor. Çünkü üyeleri parlamento seçerse, AK Parti çoğunluğu kurum üzerinde etkili olur diye düşünenler var. Oysa bütün üyeleri parlamento seçsin denilmiyor. Ayrıca, belirli bir nisap üzerinde anlaşılırsa, yargı kurumuna seçilecek üyeleri, tek bir partinin tercihi değil, "partiler arası uzlaşma" belirleyecek. Böyle bir ortak noktada buluşmak için, parlamentodaki partilerin konuşmaya başlaması gerekiyor. Halbuki Meclis'teki Uzlaşma Komisyonu'na CHP üye göndermiyor. "Önce milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili 83. madde ve anayasanın geçici 15. maddesi değişsin. Sonra diğerleri üzerinde tartışırız" önerisi mevcut.
Dokunulmazlıkla ilgili 83'ü, 12 Eylülcülerin yargılanmasıyla ilgili geçici 15'i de ihtiva edecek kapsamlı bir pakette anlaşmak mümkün değil mi?
CHP ayrıca, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda, Adalet Bakanı bulunmasın istiyor. Bence haklı bir talep. AK Parti, günün birinde, muhalefete düşeceğini aklına getirirse, bu arzuya karşı çıkmayacaktır.
Hele bir konuşmaya başlasalar, -tribünlere oynamayıp, samimi davranıldığında- mutabakata giden yol açılacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA