Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'nin tavrı

Anayasa paketinin noksan olduğu söylenebilir. Gönül isterdi ki, 2003 yılında YÖK ile ilgili bir düzenleme getirmeye çabalayan AK Parti hükûmeti, bu mini paket içine yüksek öğretimle de ilgili hükümler koymuş olsun. Diyelim ki, AK Parti koymadı... Neden CHP, toptan reddedeceğine, eksikleri işaret etmek suretiyle, daha kapsamlı bir değişiklik için uğraşmıyor? YÖK düzeni, bütün partiler tarafından tenkit edildi. Bu Kurul'un, sadece koordinasyon görevi ifa etmesi, üniversitelerin özerk olması üzerinde neredeyse tam mutabakat var. Haydi hükûmet, "YÖK şimdi benden taraf" diye konuyu ihmal etti. CHP, YÖK meselesini uzlaşmanın bir şartı gibi gösteremez miydi?
AK Parti, 12 Eylülcülerin yargılanması hususunu da, CHP'nin ısrarıyla pakete dahil etti. Dokunulmazlık konusunda düzenlemeler getirilmiş olsaydı dahi, CHP sözcülerinin konuşmalarından anlaşılıyor ki, bu da yeterli görülmeyecekti. Çünkü Deniz Baykal ve arkadaşları, "yargının ele geçirilmesinden" rahatsız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA