Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zifiri karanlıkta

Kör Fotoğrafçılar Projesi'nin daveti üzerine, Beyoğlu'nda bir binaya gittim. (Serdâr-ı Ekrem Sk. No:16 D Galata-Beyoğlu- TEL:0212 252 51 61-62) Esasında "Görme özürlü" demek lâzım ama, proje bu ismi taşıyor. "Biz sizden empati yapmanızı istemiyoruz" diyorlar. İnsan, görmeyince, diğer duyularını çok daha derin kullanabiliyor. "Bu duyguyu tatmanız için buradasınız" dediler. Kimi zaman davetlilerle bir arada, tamamen zifiri karanlık bir odada yemek yeniliyor; kimi zaman müzik dinleniyor. Ben, Münir Nurettin'in anısına Eda Karaytuğ'un bir konserine katılmak üzere dernek binasına gitmiştim. Tabii, ilk anlarda, biraz paniğe kapılmadım değil... Zira karanlıkta birbirinize tutunarak, nereye girdiğinizi bilmeden bir sandalyeye yerleşiyorsunuz. Karanlık içinde, müziğe yoğunlaşmaya gayret ediyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim, ancak 3-4 şarkı dayanabildim. Fakat o kısa sürede bile, görmeyen gözlerle empati kurdum.
Başka faaliyetler de var: Gönüllüler kitap okuyup, görmeyenler için kütüphane oluşturuyormuş. Aynı dernekte söyleşiler de tertip ediliyor. Farklı bir tecrübe yaşamak isteyenlere tavsiye ederim. Dernek yöneticilerini de, gayretleri ve cesaretleri sebebiyle ayrıca kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA