Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dokunulmazlık ve 100. madde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, barajın düşürülmesinin yanı sıra, önemli bir başka teklifte daha bulundu. Bugüne kadar, CHP, "dokunulmazlık kaldırılsın" derken 83. maddeyi kastediyordu. Kılıçdaroğlu, bakan ve başbakanların yargılanmasının önünü açacak 100. madde değişikliğinden söz etti.
Yıllardan beri, 83. maddenin değiştirilip, milletvekilliği dokunulmazlığının sınırlanmasıyla bir netice elde edilemeyeceğini yazıp duruyorum. Çünkü yolsuzluk iddiaları, milletvekilleriyle değil, bakanlar ve başbakanlarla ilgili. Nihayet bir siyasetçinin ağzından 100. maddenin değiştirilmesi gerektiğini duydum. Kılıçdaroğlu, buna imkân verecek bir değişiklik yapacaklarını söyledi.
100. madde, Meclis soruşturmasını düzenliyor; başbakan ve bakanların sorumluluğuyla ilgili. Bakan ve başbakan, ancak Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuyla Yüce Divan'a gönderilebiliyor. Bu yüzden de, hiçbir bakan ya da başbakan görevi süresinde Yüce Divan'da yargılanamıyor, iktidardan düşmesi bekleniyor. Bu durumda, milletin, parlamentoya ve TBMM'ye saygısı azalıyor. Kılıçdaroğlu'nu hem baraj meselesinden, hem de 100. maddeyle ilgili teklifinden dolayı kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA