Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

'Evet'e Batı desteği

Avrupa'nın Sosyal Demokrat partilerini bünyesinde toplayan Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grubu, referanduma destek veriyor. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre de, reformu sınırlı bulmakla birlikte, ülkenin demokratikleşmesinin önünü açtığını söylüyor.
Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grubu Başkanı Martin Schulz: "Paket açık bir şekilde Türkiye'nin modernizasyonu için olumlu. Türkiye'yi AB'ye ve Avrupa değerlerine bir adım daha yakınlaştırıyor. Paketin Türkiye'de büyük tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ancak benim ilk hissiyatım, paketin oldukça iyi bir teklif olduğu yönünde..."
Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda: "Bu anayasa paketi, hem Türk vatandaşları, hem de Avrupa Birliği için önemli. Türk halkına daha fazla demokrasi ve özgürlük seçeneği sunuyor. Bu özgürlükler kapsamında yargı ve asker de var. Dolayısıyla Türk halkının kazançlı olacağına inanıyorum. Demokrasi yolunda çok büyük bir adım. Biz bu değişikliği destekliyoruz. Çünkü sosyal demokrat değerler de getiriyor bu değişiklik. CHP'ye ve yeni liderine bizim tavsiyemiz bu paketin arkasında durması ve desteklemesi. Eğer CHP, sosyal demokrat bir parti olmak istiyorsa bu reformları desteklemelidir."
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre: "Paketin olumlu bir adım olduğu inancını korumaya devam ediyorum. Referanduma gidecek anayasa paketine evet oyu verilmeli."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA