Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İslâm: Bilim ve Teknoloji

İstanbul, Ramazan ayında çok hayırlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor: "1001 İcat: Bilim ve Teknolojinin Bin Yıllık Serüveni"... Sergi 7'nci yüzyıldan başlayarak 17. yüzyıla uzanan İslâm medeniyetinin bilimsel mirasını gözler önüne seriyor. Hani alışılmış klasik bir söz vardır ya, "Türkiye'nin geri kalmasının sebebi Müslüman bir ülke olmasıdır" diye. Bu kez, sanıyorum, sergideki görüntüler tezin yanlışlığını da kanıtlamış olacak. Lagari'nin roket gücüne dayanan uçuşları, El-Cezeri'nin filli su saati, Hezarfen'in yaptığı kanatlar ile uçuşu, Mimar Sinan'ın mimari dehası ve birçok bilimsel eser sergilenecek. Serginin İstanbul'da yapılması için büyük gayret gösteren Birleşmiş Milletler Medeniyetleri İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa da, tarihe ait materyallerin yanında teknoloji yardımıyla gerçekleştirilen interaktif gösterilerin ziyaretçilere ilginç deneyimler yaşatacağını, geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar yapılabileceğini belirtiyor.
İslâm medeniyetindeki bilimsel ve kültürel mirasın yeni nesillere en doğru şekilde aktarıldığı sergi, 17 Ağustos'tan itibaren, 5 Ekim 2010'a kadar görülebilecek. Sergi, Sultanahmet Meydanı'nda 1000 metrekarelik kapalı bir alanda açılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA