Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Neden susuyorlar?

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, 28 Temmuz 2010'da, Heron dinlemeleri üzerine bir yorum yazmıştı. Güvendiği bir istihbarat kaynağından aldığı bilgiye göre, yapılan bütün telefon dinlemeleri mahkeme kararıyla gerçekleşmiş. Mahkeme kararı alınabilmesi için, taraflardan en az birisinin kimliğinin bilinmesi gerekiyor. Dinlenen, Kızılay'daki ankesörlü telefon değilmiş. Bunun zaten yasal ve teknik olarak mümkün olmadığı belirtiliyor.
10 Ekim 2007'de, bu konuşmalar MİT'e intikal edince, bulgular süratle Genelkurmay Başkanlığı'na iletilmiş. Soruşturma başlamış; Kara Kuvvetleri Askeri Savcısı, yarbay Selami Çakmaklı'nın Hava Kuvvetleri'nin yasadışı örgütlenmesi Karargâh Evleri'nin üyesi olduğu anlaşılınca, dosya 9 Eylül 2009'da Hava Kuvvetleri'ne, askeri savcı Ahmet Üçok'a gönderilmiş (Üçok, şu anda çürük çetesi sebebiyle tutuklu). Üsteğmen Fırat Ç.'nin bir tuğamiralle de konuştuğu şüphesi doğunca, dosya Genelkurmay Başkanlığı'na yollanmış.
Ekim 2007'den, Temmuz 2010'a kadar dosya ancak yetkili mahkemesine ulaşabilmiş.
Genelkurmay Başkanlığı'nın suskunluğu, bir ihmali mi, yoksa bir ihaneti mi örtme çabası?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA